Savunma Sanayii ve Erdoğan projeleri değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi, projelerin gözden geçirilerek yeni kararların alındığını açıkladı.

Savunma Sanayii ve Erdoğan projeleri değerlendirdi
Savunma Sanayii ve Erdoğan projeleri değerlendirdi
GİRİŞ 01.02.2018 08:32 GÜNCELLEME 01.02.2018 09:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yapılan yasal düzenlemeler sonrasında ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Savunma Sanayii İcra Komitesi, 55 projenin değerlendirildiği ve yeni kararların alındığını belirtti.

9,4 MİLYAR DOLARLIK 55 PROJE

 

 

Gerçekleştirilen toplantının ardından, "Zeytin Dalı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve güvenlik güçlerinin gücüne güç katan yerli ve millî sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirildi ve yeni kararlar alındı" ifadeleri kullanıldı.

Toplam 9.4 milyar Dolar (36 milyar TL) bedeli olan 55 projenin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayini geliştirme, güçlendirme ve destekleme amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetlerinin de gözden geçirildiği kaydedildi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, geçtiğimiz günlerde "Altay Tankı ihale süreci 15-20 gün içinde bitecek." demişti. 250'si opsiyonlu olmak üzere 500 adetlik seri üretim için çıkılan ihalede üç teklif alınan Altay Tankı projesinde, Türkiye'nin hedefi ihaleyi maksimum 3 ay içerisinde tamamlamak. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin gerçekleştirdiği toplantının en önemli maddelerinden biri de Altay tankıydı.

YORUMLAR 5
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim isrealinki gibi demir kuppemiz yokmu roketler ulkemize dusuyor
    Cevapla
  • lazoğli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu altay tankı olayı nedir arkadaş.? yıl geçti üzerinden. bir sıkıntı var ama dillendirilmiyo
    Cevapla
  • Cevat Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize bizden baska dost yok
    Cevapla
  • mahmud 6 yıl önce Şikayet Et
    edebiyat üç ay beş ay
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    yürüyün be aslanlarım Altay, Hürkuş, Yerli iha akıllı mühimmat, füze ve daha nicelerini yapan Aselsan a ve milli projeleri yürüten herkese Allah yar ve yardımcısı olsun Büyüyen ve Güçlenen Türkiye hiç olmadığı kadar dışa bağımsız olacak inşa Allah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti