PTT Messenger nedir? Yerli WhatsApp özellikleri, ne zaman indirilebilecek?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından, yeni geliştirilen PTT Messenger uygulamasına ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın Yerli WhatsApp olarak nitelendirdiği PTT Messenger nedir? Başbakan Binali Yıldırım'ın da Hatay'daki Zeytin Dalı Merkezi'e canlı olarak bağlandığı PTT Messenger özellikleri neler ve PTT Messenger ne zaman indirilebilecek?

PTT Messenger nedir? Yerli WhatsApp özellikleri, ne zaman indirilebilecek?
PTT Messenger nedir? Yerli WhatsApp özellikleri, ne zaman indirilebilecek?
GİRİŞ 06.02.2018 16:40 GÜNCELLEME 06.02.2018 16:40

Başbaşkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulunun ardından basın mensuplarına milli haberleşme uygulaması olan PTT Messenger'ı tanıttı. Bekir Bozdağ, PTT Messenger uygulaması ile ilgili, ''WhatsApp'ın yerli ve milli olanıdır. Yüzde 100 yerli ve milli bir yazılımdır'' şeklinde ifadelere yer verdi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın bu açıklamaları sonrasında, PTT Messenger uygulaması geniş bir kesim tarafından sorgulanmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da Hatay’daki Zeytin Dalı Merkezine canlı olarak bağlandığı PTT Messenger uygulaması nedir? Başbakan Binali Yıldırım’ın da milli mühendislik ürünü olan PTT Messenger uygulamasını kullanmasının ardından büyük bir merak konusu haline gelen PTT Messenger özellikleri neler ve PTT Messenger nasıl indirilir? İşte, PTT Messenger uygulamasına ilişkin vatandaşları yakından ilgilendirecek önemli detaylar…

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ AÇIKLAMASI...

 

 

Başbaşkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, milli haberleşme uygulaması PTT Messenger'a ilişkin, şunları söyledi:

"Bu, bir nevi WhatsApp'ın yerli ve milli olanıdır. Yüzde 100 yerli ve milli bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak, daha sonra vatandaşların kullanımına açılacak. Herhangi bir veri, sunucuda depolanmadığı için bu verilere ulaşmak mümkün olmayacaktır. WhatsApp'tan daha güvenli bir sistem geliştirildi."

Bozdağ, "Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla görüntülü Bakanlar Kurulu'nda konuştu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler hakkında bilgi aldı, Mehmetçiğimize ve komutanlarımıza başarı diledi. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Önemli bir değişim, önemli bir gelişme" dedi.

PTT MESSENGER (YERLİ WHATSAPP) NEDİR? 

İşte, PTT'nin internet sitesi üzerinden PTT Messenger ile ilgili yapılan tanıtım;

PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir.

Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır.

PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.

PTT MESSENGER (YERLİ WHATSAPP) ÖZELLİKLERİ NELER?

Bekir Bozdağ, bilgi güvenliği kapsamında milli çözüm olan, güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen, anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, fotoğraf, video, konum ve dosya paylaşımını tek bir platformda güvenli bir altyapıyla sağlayan, kurumların kendi güvenli ağları ve sunucularında çalışan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımının yapıldığını ifade etti.

PTT MESSENGER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

PTTT

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti