Batı cephesinde hatlar birleşti, harita değişti!

Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı 27. gününde. Bugün alınan köylerle beraber, Racu'nun batısındaki güvenli cep ile Şeyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan diğer güvenli cep birleştirildi.

GİRİŞ 15.02.2018 15:15 GÜNCELLEME 16.02.2018 07:21
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 27. gününde, cephede sıcak gelişmeler var.

BATI CEPHESİNDE HATLAR BİRLEŞTİ

Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül nahiyesine bağlı Duraklı köyünü bu sabah ele geçirdi. Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu. ÖSO, öğle saatlerinde de Şedya, Şerbanlı (Kum Reçe) ve Karri köylerinin yanı sıra Karri köyünün oradaki tepenin alındığını duyurdu. Böylece, Türkiye sınırı boyunca Racu'nun batısındaki güvenli cep ile  Şeyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan diğer güvenli cep birleştirildi.

 

 

SICAK ÇATIŞMANIN ARDINDAN DİVAN DA ALINDI

Cinderes'e doğru ilerleyen birlikler ise, sabahtan bu yana sıcak çatışmanın sürdüğü Divan köyünü YPG'lilerden aldı. Atme yakınlarındaki köy, Hatay Reyhanlı'nın hemen karşısında yer alıyor.

16:30 TSK ve ÖSO, Afrin'in Harab Summak köyünü PYD/PKK'dan kurtardı.

15:00 TSK ve ÖSO, Afrin'in Yukarı Divan köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı.

14.00: TSK ve ÖSO, Afrin'de Karri, Şerbanlı ve Şedya köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

13.50: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeyindeki Duraklı köyünü teröristlerden arındırdı.

13.30: Afrin'in kuzeyindeki Bülbül çevresinde teröristlerin uçurduğu bir insansız hava aracı imha edildi.

12.10: Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’deki operasyonları devam ederken, Şırnak’tan sınır bölgesine zırhlı araç ve asker sevkiyatı yapıldı. 

09.50: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 528 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

08:42 Nato'dan Afrin açıklaması: Kuzey Suriye’de NATO’nun bulunmadığını ifade eden Stoltenberg, Türkiye'nin bazı meşru güvenlik endişeleri olduğunu söyledi. Stoltenberg, hiçbir NATO ülkesinin Türkiye kadar terör mağduru olmadığını ve Türkiye’nin binlerce mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek,“Ancak Türkiye'nin buna orantılı ve ölçülü bir şekilde karşılık vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler de Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait mevzilere topçu birliklerince atış yaptı. Sınır hattında askeri araç sevkiyatı da devam etti.

 

YORUMLAR 46
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman Türk ordusu Afrin de üç beş pespaye pkk lı ya karşı değil ve fakat Reis'in rest çektiği müesses nizamın, batılı emperyalist sömürgeci katilleri ve onların yerli uşaklarına karşı da destan yazmaktadır. Aynen 1915 te Gelibolu yarımadasında bulunan sömürgeci sırtlan sürüsünün torunları bugün Afrin de dirler. Allah kahraman milletimizi ve ordumuzu muzaffer etsin İnşaallah.
    Cevapla
  • şule 6 yıl önce Şikayet Et
    allha emanet olun allah ayagınıza taş degdirmesin
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Hızlanmamız gerek
    Cevapla
  • talha 6 yıl önce Şikayet Et
    siviller olmasa yarım saatte alırdık
    Cevapla
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Adeta çuvaldız ile kuyu kazar gibi itina ile katil sürüsü lağım farelerini temizliyor aslanlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti