Dışişleri'nden flaş açıklama! Menbiç'e erteleme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington ziyaretinin, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görevden alınması üzerine ertelendiği belirtildi. Görüşmede iki ülkenin Menbiç konusunda izleyeceği yol haritasının çizilmesi bekleniyordu.

Dışişleri'nden flaş açıklama! Menbiç'e erteleme
Dışişleri'nden flaş açıklama! Menbiç'e erteleme
GİRİŞ 15.03.2018 09:06 GÜNCELLEME 15.03.2018 09:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 19 Mart'ta yapacağı ABD ziyareti ertelendi. Diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu'nun 19 Mart'taki ABD seyahatinin ertelendiğini açıkladı.

Çavuşoğlu'nun ziyaretinde özellikle Menbiç konusunun gündeme gelmesi bekleniyordu. 

 

 

Türkiye ile ABD arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele, Irak ve Suriye konularında görüşmeler yapılması için üç teknik komite kurulmuştu. Bunlardan Suriye komitesinin ilk toplantısı, kısa süre önce ABD'de yapılmıştı.

Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile dün Moskova'da yapılan Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) toplantısında bir araya gelmiş ve "19'unda Washington'da bir görüşmemiz olacaktı ama şimdi Rex Tillerson görevden ayrıldığı için bu ertelenebilir. Ne yapacağımızı görüşüyoruz." demişti.

- Tillerson'ın görevden alınması 

ABD Başkanı Donald Trump, iki gün önce Twitter hesabından, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu, Pompeo'nun yerine ise Gina Cheri Haspel’i atadığını açıklamıştı.

Trump, Rex Tillerson'ı Dışişleri Bakanlığı görevinden alma kararını kendisinin verdiğini belirterek İran ile yapılan nükleer anlaşma konusunda Tillerson ile farklı düşündüklerini vurgulamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tillerson biraz yüzunde meymenet olan, içinde insaniyet taşiyan bi insandi.. anlaşamamasi dogal
    Cevapla
  • HakanDE 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya hic girmeyecektiniz suriyeye yada sonuna kadar gideceksiniz. Bunun baska alternatifi görünmüyor. Seytanla is yapmayin
    Cevapla
  • MATRIX 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye'nin karşısında YPG=PKK ile direnemeyeceğini ve Menbiç'i de kaybedeceğini anladı. Bu anlaşma gerçekleşirse YPG üniforması giyen ABD askerleri ve ABD üniforması giyen PKK=YPG liler Suriye'nin kuzeyini boşaltmayı bir kenara bırakın bir de kendi gayretlerimizle aldığımız El-Bab, Afrin ve İdlib'e girecekler. İdlib'e girdikten sonra Akdeniz'e açılmak için sadece 15 km mesafe kalıyor, bir yolunu bulup onu da aşarlar. İkincisi de Rusya, Türkiye ve ABD'nin kendisini oyuna getirdiğini düşünebilir ki ABD'nin asıl istediği de bu. Yani iki türlü tuzak var burada. Hatta Rusya bu konuda Türkiyeyi uyarmış olabilir.
    Cevapla
  • Zeynel 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için yetkililer, şeytanla masaya oturup anlaşma yapmaya kalkmasınlar artık. Bırakın şu masaya oturma, birlikte basına fotoğraf verme merakını artık, oturduğumuz masalarda bize bir kazık yedirmeden bırakmıyorlar, anlayın artık. Biz tarih boyunca en iyi bildiğimiz işi yapalım, sahaya inelim, savaşalım, göbeğimizi kendimiz keselim.
    Cevapla
  • Beklemek niye 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD oyaliyor.Bu arada PKK PYD YPG munbiçte daha çok tahkimat yapıyor bilesiniz.Acil gidilmeli.Turkiyeye bile tünel açmış olabilirler dikkatli olun.
    Cevapla
  • Nisan yağmuru 6 yıl önce Şikayet Et
    Munbiç konusu çok güzel acil.abd söz vermişti sözünde durmadı.Beklemeyede gerek kalmadı afrin gibi bombardıman şart.Abd sözünde durmadı seneler geçti.Bir gün bile beklemeyelim.Meşru müdafaa hakkımızı acil kullanalım.Bahar temizliğini acil yapalım.Nisana munbiç bitmeli Reisim anla artık bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi