8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal mezarı başında anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 25. yılında Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anıldı. Tören öncesinde kısa bir açıklama yapan Semra Özal, "Her gün artan bir acı ve özlem. Anlatması çok zor bir duygu bu" dedi.

GİRİŞ 17.04.2018 14:36 GÜNCELLEME 17.04.2018 14:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anma törenine, eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, torunlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda kişi katıldı.

"HERGÜN ARTAN BİR ACI VE ÖZLEM"

 

 

Tören öncesinde kısa bir açıklama yapan Semra Özal, "Her gün artan bir acı ve özlem. Anlatması çok zor bir duygu bu" dedi. Ahmet Özal ise, "Allah mutlaka hepimizin onun yolunda gitmesini sağlayacaktır inşallah" diye konuştu.

Törende Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, Özal'ın mezarına çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından törene katılanlar Özal ailesine taziyelerini iletti. 

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYLA REKABET EDEBİLİR HALE GETİRMENİN TEMELLERİNİ ATMIŞTI"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Özal'a taziyelerini ilettikten sonra açıklama yaptı. Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyoruz. Milletin içerisinden çıkan, en üst seviyeye gelmesine rağmen milletle irtibatını koparmayan ve milletin kolayca ulaşacağı bir liderlik yaptı. Esasında hür teşebbüsün önünü açan bir liderdi. Yapmış oldukları icraatlarla da devletçi bir anlayıştan liberal ekonomiye geçişte Türkiye'de büyük adımlar attı. Türkiye'yi dünyayla rekabet edebilir hale getirmenin temellerini atmıştı. Kapalı ekonomiden dünyaya açık ekonomi haline getirdi. En önemlisi de Türk iş adamlarını, Anadoluinsanını dünya ile tanıştırdı, dünyada iş yapabilir konuma getirdi" şeklinde konuştu. 



YORUMLAR 7
  • OUzman. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yayınlayın lutfen. Bu tarihin en büyük haberlerinden biri ve bizi REİS'e ulaştırmıyorlar. Basın niye var? Siz de elinizi taşın altına koyun. Yalan varsa işte IP adresi.
    Cevapla
  • Uzman. 6 yıl önce Şikayet Et
    O radyoaktif madde bulantı, kusmaya ardından genellikle kalp krizine yol açar. Müslüman olan eski Rus ajanı Litvinenko da o maddenin karıştırıldığı bir çayla zehirlendi, İngiliz mahkemesinin kesin raporu var. Merhum Özal, dağılan Türk devletlerini ruslara yedirmemeye çalışırken gittiği orta asya gezisi sonrası içtiği limonata ile rahatsızlandı. Bulantı kusmaları oldu. Bypass yapan hastahanenin "yüksek riskli değil" dediği Özal, kalp krizi sonrası vefat etti. Kan örnekleri kayboldu. İhbara rağmen kabri geç açıldı, radyoaktif zehir tetkiki yapıldı mı? O nu da siz araştırın...
    Cevapla
  • tayfur 6 yıl önce Şikayet Et
    o Semra Özal herşeyi biliyor herşeyi
    Cevapla
  • Kahramakentli 6 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı Cennet Olsun
    Cevapla
  • Turan Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Öldükten sonra kıymeti anlaşılan bir devlet adamı , bir idealist , Büyük Türkiye hayaline ulaşmak için açılan yollara taş döşeyen muhteşem planlamacı -usta- mühendis -hesap adamı , FEDAKAR , CEFAKAR , ÇİLEKEŞ VE BU YOLA BAŞ KOYAN BİR MÜCAHİT......!!!! Rabbim mekanını cennet eylesin ve sağlığında onu anlayamayıp burun kıvıran (Ben de dahil) ve bazı (!) siyasilerin gazına gelip bu YALNIZ KURT'u hepten yalnız bırakanları da Ruz-i Mahşer'de affetsin... AMİN ... NOT : Ancak öldükten sonra kaç çeşit meluna ve uğursuza karşı tek başına kaç cephede savaştığını ancak anlayabildik Allah bizi affetsin ... AMİN ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı