Konya'da et yiyen örümcek paniği

Konya'nın Yunak ilçesinde sıkça görülmeye başlayan ve et yediği iddia edilen böcek türü paniğe neden oldu.

Konya'da et yiyen örümcek paniği
Konya'da et yiyen örümcek paniği
GİRİŞ 04.07.2018 11:29 GÜNCELLEME 04.07.2018 11:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Halk arasında; Böğü, Sarı Kız, Sarı Ömer ve et yiyen örümcek olarak bilinen böceğin Yunak'ta çokça görülmeye başlaması üzerine Yunak Kaymakamlığı zehirli olduğu ve ısırdığı yeri çürütmeye başladığı iddia edilen böcekle ilgili uyarılarda bulundu. 

Yunak Kaymakamlığının vatandaşlara yaptığı uyarıda, "Genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Ömer örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar. Bu nedenle et parçalarını kolayca kopara biliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Ömer örümceği, akrep bile avlayabiliyor. Sarı Ömer örümceğinin diğerlerinden ayıran en önemli ve tehlikeli özelliği ise saldırgan bir yapıya sahip olması. Güçlü çene yapısına sahip olan Sarı Ömer örümceği, kendisinden büyük canlılara bile saldırmaktan çekinmiyor. Vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın bu böcek türünü gördüğünde ellerine almamaları, uzaklaşmaları ve hemen belediye ekiplerine haber vermeleri rica olunur" ifadelerini kullanıldı. 

 

 

Böceği görüp öldüren vatandaşlar ilgili kurumlara haber verdiklerini, tedirgin olduklarını ve acilen bir önlem alınması gerektiğini belirtti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • ekrem 5 yıl önce Şikayet Et
    köye gördük elimize almak istedik ben yaklaşırken bir ağbey elinde silahla örümceğe ateş etti
    Cevapla
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    zehirli değil bu örümcek aslında ama ağzında bulunan bir enzimden dolayı ısırdığı yer enfekte oluyor ve mikrop kaparak kangrene dönüşüyor o yüzden tehlikelidir görüldüğü yerde öldürülmesi tavsiye edilir.
    Cevapla
  • Mardinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Zehirli demiyor ki Etçil diyor
    Cevapla
  • Müslim 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi oku zehirli diyor.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl köyde 2 tane öldürmüştüm yani açıkçası görüntüsünden çekinip çocuklara zarar vermesin diye... Çok hızlı hareket eden bi örümcek...
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    E Konya'nın da etli ekmeği meşhur değil miydi? ☺️
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    vah gariibim ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü