Mahkeme 'Safiye İnci' hakkında kararını verdi!

Anıtkabir'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan provokatör Safiye İnci sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

GİRİŞ 22.07.2018 15:05 GÜNCELLEME 22.07.2018 16:19
Bu Habere 406 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan kişiyle ilgili Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldığı bildirilmişti. 

Yapılan çalışma sonrasında Safiye İnci polis tarafından Ankara’da gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

 

 

"Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiğine dair video görüntüsü sosyal medyada yer alan şüpheli şahıs, yürütülen tahkikata müteakip Ankara Demetevler’de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs, emniyet müdürlüğünde alınacak ifadesinin akabinde adliyeye sevk edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

PROVOKATÖR TUTUKLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden provokatör Safiye İnci'nin adliyedeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi. 

YORUMLAR 406
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    k,mse yalan konuşamsın burda dine hakaret edilince ceza yok fazıl say hapis yatmış hadi ordan fazıl say yargılandı ama cezası 5 yıl süreyle ertelendi
    Cevapla
  • hasan kaleli 5 yıl önce Şikayet Et
    birinci ihtimale göre cahil birinin eylemi buna göre sevmesede saygı duymayı öğrenecek.ikinci ihtimale göre kastı bir grubu diger bir gruba kıskırtma amaçlı bir eylem her iki ihtimale görede ceza almalı
    Cevapla
  • Kürşat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüş biri kimseye ne yararı ne de zararı olur!
    Cevapla
  • ali yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Açıklaması bir hakaret de içermiyor. Sevmediğini söylemesi de suç teşkil etmediğine göre Hangi kanuna göre tutuklandığını anlayamadım.
    Cevapla
  • ümmet 5 yıl önce Şikayet Et
    hayır olmuyor. bunun adı fikir özgürlüğü. birine göre atatürk kurtardı türkiyeyi. birine göre asıl kahraman olan halk kurtardı. kişiden kişiye değişir kimin kimi kurtardığı.
    Cevapla
  • ali veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı demesiyle ona hakaret etmiş olmuyor mu?
    Cevapla
  • Dikkat Etmeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen dışarıdan güdümlü provakatif bir hareket. "Acaba yeni bir dalgalanma yapabilir miyiz?" peşindeler. Fadime Şahin'de başörtülü bir provakatifti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır