Emekli Maaşı kesintisinin nedenleri! Emekli Aylığı kesintisi sebepleri!

Kimi durumda vatandaşlar ellerine geçen emekli maaşlarında azalma problemiyle karşılaşabilmektedir. Emekli maaşında yapılan kesintiler, düşük yahut eksik olarak ele geçen paraya yansımaktadır. Peki, emekli aylıklarında çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelen ve bazı durumda farkına varılamayan kesinti nasıl sorgulanır?

Emekli Maaşı kesintisinin nedenleri! Emekli Aylığı kesintisi sebepleri!
Emekli Maaşı kesintisinin nedenleri! Emekli Aylığı kesintisi sebepleri!
GİRİŞ 14.12.2018 16:24 GÜNCELLEME 14.12.2018 16:25

Emekliye ayrılan kişiler, bazı dönemlerde ellerine geçen paranın miktarında azalma olduğunu görebilmektedir. Çoğu zaman neden kaynaklandığı bilinmeyen bu durum, geçmişteki borçlarınızdan yahut muayene ücretlerinizden, bir diğer sebep olarak ise hacizden ötürü yaşanabilmektedir. Emekli maaşlarından yapılan kesinti ise tanımsal olarak; emekli vatandaşlara maaş alma günü geldiğinde düşük ya da eksik bir şekilde yatırılan paradır. Emekli maaşından gerçekleştirilen bu kesintinin nasıl sorgulandığı bilgisine erişmek isteyen kişiler için; şayet muayene katılım ücreti nedeniyle emekli maaşlarında kesinti meydana geliyorsa, e-Devlet'in resmi internet adresi üzerinden yapılacak sorgulama sayesinde reçete bilgilerinize erişebilirsiniz.

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

Bununla birlikte borç nedeniyle kesinti oluşuyorsa, e-Devlet kapısı aracılığıyla borç bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Son olarak ise emekli aylıklarına yapılan kesinti haciz sebebiyle de meydana gelebilmektedir: Bunun için ise yine aynı adresten ''Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama'' bölümünden öğrenebilirsiniz. 

İŞKUR açılış ve kapanış saatleri! Çalışma ve Mesai saatleri nelerdir?

 

EMEKLİ AYLIĞINDAN (MAAŞINDAN) YAPILAN KESİNTİLER LİSTESİ!

->Nafaka borcunuzun olması ve dava edilmeniz durumunda emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa maaşınızın tamamına el konulabilir.

SGK'dan engelli annesine Erken Emeklilik! Kim yararlanabilir, koşullar?

->Devlet kurumuna borçlu olmanız ( vergi borcu gibi...) ve bu borcun icra takibine düşmesi sonucunda aylığınıza 1/4 oranında kesinti uygulanır.

->Emekli olmanıza rağmen çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınızdan Sosyal Güvenlik destekleme prim kesintisi yapılır.

->Muayene ücretleri, reçete ve ilaç katılım payları maaşınızdan kesilir. Muayene katılım paylarını E Devlet'ten sorgulayabilirsiniz.

emekli maaşı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün