Türkler yetişemedi, Brezilyalı usta getirdiler

Kastamonu'da 18 gün önce etkili olan doludan yaklaşık 10 bin aracın hasar gördüğü tahmin edilirken, araçların boyasız tamiri için kente Brezilya'dan kaporta ustaları getirildi.

Türkler yetişemedi, Brezilyalı usta getirdiler
Türkler yetişemedi, Brezilyalı usta getirdiler
GİRİŞ 01.10.2018 09:37 GÜNCELLEME 01.10.2018 15:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Brezilya'dan göçük tamiri için Kastamonu'ya gelen Douglas Sabastiao Nunes Dasilva, "Brezilya'dan dünyaya yayılıyor. Işık ve çubuklar yardımıyla arabaları eski haline getiriyoruz. Kastamonu dolusu çok ağır olduğu için onarım süresi 4 ya da 6 gün sürebiliyor" dedi.

İstanbul'dan gelen kaporta ustası Erkan Küçükkurt ise şöyle konuştu: "Brezilya'da bunun üniversitelerde de dersi var. Profesyonel şekilde orada öğreniyorlar ve eğitimden sonra da dünyanın çeşitli yerlerine dolu yağdıkça çalışmaya çıkıyorlar. İstanbul'da yaklaşık 4 bin araç tamir ettik. Kastamonu'da bizim serviste 10 kişilik Brezilyalı ekibimiz var."

 

 

YORUMLAR 20
  • osm 5 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET YETKİLİLERİ LÜTFEN OKUYUN.... sanayiye gidiyorsun her soytarı usta kesilmiş hemde çok iyi usta öyle bir soyuyorlar ki aracın bir yerini yapıp beş yerini bozuyorlar... memlekette insanlık ölmüş ustalık dersen dedektifle araman lazım ki bulasın. DEVLET BÜTÜN SANAYİLERİ BİLİR KİŞİLERCE DENETLEYİP KENDİNİ USTA!!!DİYE MİLLETE SATANLARA ÇOK İYİ BİR CEZA VERMELİ...
    Cevapla
  • yaba 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Antalya organize sanayide F-35 yapabilecek ustalar bile varken nasil olurda taaaa Brezilyadan dolunun zarar verdigi arabalari yapacak usta getirmekte ne oluyor yavvv?!?!:-))
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kaportayı boya yapmaya ihtiyaç duyulmayacak şekilde düzeltiyorlarmış, varmı bizde böyle usta? Bizimkiler hemen alır eline çekici yanaşır pat küt anca bu. Devir teknoloji devri boyasız araç tamiri için önemli bence. Ustalarımız kendini geliştirmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Futbolda yabancı sınırını anladık ta . Sosyal hayatta suriyeliler iraklılar afganlar derken bide brezilyalılara da ekmek bağlamışız. Biz olmasak ne yapardı bu insanlık merak ediyorum ...
    Cevapla
  • Osmanlı1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Olay kazıklama mevzusu değil. Artık usta yetişmiyor! Herkes kolay iş peşinde!!! Piyasada işinin ehli insan tüm mesleki alanlarda soyu tükenme tehlikesi ile başbaşa, kimi meslekler ise ustasızlıkdan soyu tükenmiş. Herşey aslına vucu eder! Gün gelecek meslek sahibleri bilişimcilerden müdürlerden çok ama çok kazanıcak!
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden öyle zaten kardeşim. Şef ilçe müdür memurların bile havasından geçilmez ama bi boyacı bi sıvacı 500.000 lik ev alırken müdür şef anca emekli ikramiyesiyle alanilir böyle bir evi..
    Cevapla
  • Ali baba 5 yıl önce Şikayet Et
    İsminin uzunluna bakarsak brezilyalı usta göç etmiş aylesiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor