7 bin bekçi sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! Sınav yeri ve konuları...

7 bin Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavına giriş yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Peki bekçi alımı sınav yerleri nasıl öğrenilir? Sınavda hangi konular yer alacak?

7 bin bekçi sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! Sınav yeri ve konuları...
7 bin bekçi sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! Sınav yeri ve konuları...
GİRİŞ 18.10.2018 09:20 GÜNCELLEME 18.10.2018 09:20

7 bin mahalle ve çarşı bekçiliği için yapılacak olan sınavın giriş yerleri belli dolu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişimine açılan sınav yerleri haberimizde yer almaktadır. Sınavda 20 Türkçe, 15'er Sosyal , Fen, Hayat Bilgisi ve Matematik, 20 Genel Kültür olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. 100 üzerinden 50 puan alanlar başarılı sayılacak. İşte bekçi alımı sınav yerleri...

BEKÇİLİK SINAVI GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Yeri Belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından erişime açıldı. 20 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da yapılacak olan sınav toplamda 120 dakika sürecek.

SINAV BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

e-Devlet Sınav Giriş Belgesi

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavı 20 Ekim 2018 günü saat 10:00’da başlayacak. Adaylara 100 soruyu yanıtlamaları için 120 dakika verilecek. Çoktan seçmeli (5 seçenek) sorulardan oluşacak sınavda adaylar Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür alanından soruları yanıtlayacak. Alanlara göre soru dağılımı ise,

- Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20

- Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15

- Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

- Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

- Matematik ( İlköğretim düzeyi ) 15

- Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi ) 20 soru olmak üzere toplamda 100 sorudan oluşacak.

Yanlış soruların doğru yanıtlanan sorulara etkisi olmayacak. 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavda adayların başarılı sayılması ve değerlendirmeye girmeleri için en az 50 soruya doğru yanıt vermesi gerekiyor.

SINAVA GELİRKEN BUNLARI UNUTMAYIN!

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SINAVIN SONUÇLARI 7 KASIM'DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınavın soruları 22 Ekim tarihinde Polis Akademisi internet sitesi üzerinden yayımlanırken, sonuçlar ise 7 Kasım tarihinde MEB ve Polis Akademisi internet sitesinden görüntülenebilecek. Sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür alanından sorular gelecek.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...