3.Havalimanı nerede, nasıl gidilir? Fırsatları, ulaşım ücretleri (2018)!

29 Ekim Pazartesi 2018 tarihi itibariyle uzun zamandır dört gözle beklenen 3.Havalimanı (İstanbul Yeni Havalimanı) açıldı. İETT otobüs, metro, taksi ve hususi araçlarla ulaşımı mümkün olabilecek uluslararası havalimanı niteliği taşıyan 3.Havalimanı nerede, nasıl gidilir? Ücretleri, seferleri, durakları ve hatları...

3.Havalimanı nerede, nasıl gidilir? Fırsatları, ulaşım ücretleri (2018)!
3.Havalimanı nerede, nasıl gidilir? Fırsatları, ulaşım ücretleri (2018)!
GİRİŞ 01.11.2018 15:58 GÜNCELLEME 01.11.2018 15:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birlikte 29 Ekim Pazartesi 2018 tarihinde gerçekleştirilecek törenle birlikte 3.Havalimanı, diğer adıyla İstanbul Yeni Havalimanı bundan böyle hizmete açıldı. Ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip 3.Havalimanı (İstanbul Yeni Havalimanı) yeri nerede? Konum olarak Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede bulunan ve Yap İşlet Devret (YİD) sistemi ile İGA yatırımcılarının oluşturduğu Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu(OGG) bünyesinde gerçekleştirilen 3.Havalimanına nasıl gidilir? Dünyanın en yüksek kapasitedeki havalimanı özelliği taşıması amaçlanarak inşa edilen ve 6 ayrı pistten oluşan 3.Havalimanı ücretleri, seferleri, durakları ve hatlarını sizin için oluşturduk. İşte, Cumhuriyet tarihinin büyük projesine ilişkin merak duyulan ve hayata geçirilip faaliyete başlamasıyla birlikte sorgulamaya alınan ayrıntıların tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

3.HAVALİMANI YERİ NEREDE? İSTANBUL YENİ HAVALİMANI KONUMU...

*İstanbul'u 3. Havalimanı konum olarak; Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 ha'lık Akpınar ve Yeniköy mahalleleri arasındaki alanda bulunmaktadır. Atatürk Havalimanı ile İstanbul'un üçüncü havalimanının arasındaki kuş uçuşu mesafe 35 km özelliğe sahiptir. İstanbul 3. Havalimanı; Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda yapılmıştır.

3.havalimanı

3.HAVALİMANINA (İSTANBUL YENİ HAVALİMANI) NASIL GİDİLİR?

3 Havalimanı’ndan (İstanbul Yeni Havalimanı) şehir merkezine metro, taksi, İETT otobüs, hızlı tren ve hususi araçlarla ulaşımı mümkün olmaktadır.

1)İstanbul Yeni Havalimanı’na otobüs ile ulaşım:

İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Havaalanından şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 TL, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 TL ile Yenikapı-Sirkeci.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şu şekilde: Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy,Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.

2)İstanbul Yeni Havalimanı metro ile ulaşım:

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

3.havalimanı

3)İstanbul Yeni Havalimanı taksi ile ulaşım:

İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA, yeni havaalanına yapılacak taksi hizmetleri konusunda İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaştı. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında talebe göre taksi sayısı artabilecek.

4)İstanbul Yeni Havalimanı özel araçla ulaşım:

İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçla ulaşım için en kolay güzergah üçüncü köprü üzerinden sağlanıyor. Havalimanındaki kapalı ve açık otopark kapasitesi 40 bin. İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile gelen yolcular, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çok sayıda oto kiralama ofisinin de yer alacağı havalimanında ulaşımı kolaylaştırmak adına paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi bekleniyor.

3.havalimanı

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

3.Havalimanı (İstanbul Yeni Havalimanı) özelliklerine gelecek olursak; Türkiye'nin dev ihalesi 3. Havalimanı, 3 bin 750 metre uzunluğu ve 60 metre genişliği bulunmaktadır. Ortalama yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak 3. Havalimanı, sessiz havalimanı konsepti eşliğinde hizmet yürütecek. Dünyanın sıfırdan gerçekleştirilen en büyük havalimanı projesi olma özelliği gösteren 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verecek. 6 ayrı pistten oluşan İstanbul Yeni Havalimanı'nın aynı anda 454 uçak park kapasitesi bulunacak. Temel atma töreni 7 Haziran 2014' tarihinde gerçekleştirilen ve yapım aşaması 4 yıl süren İstanbul 3. Havalimanı, 3.500 hektarlık alanda kurulacak ve Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında 76.5 KM2 alana kurulacaktır.

3.havalimanı

3.HAVALİMANI (İSTANBUL YENİ HAVALİMANI) ÜCRETLERİ NELERDİR?

3.havalimanı durakları ve ücretleri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!