Erdoğan'ın en yakınındaki isimden Öcalan uyarısı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan Azad Simi'nin ABD tarafından YPG'nin hibrit operasyonlarının başına getirilmesini eleştirdi. Çevik, "Yani yakında Amerikalılar Abdullah Öcalan'da bir SDG lideridir derse sakın şaşmayın" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın en yakınındaki isimden Öcalan uyarısı
Erdoğan'ın en yakınındaki isimden Öcalan uyarısı
GİRİŞ 01.11.2018 12:44 GÜNCELLEME 01.11.2018 12:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İlnur Çevik, Yeni Birlik'te "Sonunda Öcalan da SDG başkanı olacak" başlığıyla yayımlanan yazısında "Türkiye Fırat'ın doğusunda Kuzey Suriye'de Kobani bölgesine yakın PKK/YPG/PYD mevzilerini obüslerle vuruyor ama sanki nispet yapar gibi ABD ile sıkı fıkı olan ve Türkiye'de Dağlıca ve Aktütün terör saldırılarının faili olan PKK'lı Azad Simi (kod adı Çiya Kobani) Suriye-Irak sınır yakınındaki Derizor bölgesinde yapılacak operasyonlarda PKK 'komutanı' olarak görev yapacak" dedi. 

"Bu terörist ABD Nisan'da ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel ile buluştu ve resimleri yayınlandı" ifadesini kullanan Çevik, şöyle devam etti:

Aynı terörist ABD'li generallerle helikopter gezisi yaptı ve bunun da resimleri yayınlandı. Amerikalılara sorarsanız bu adamı SDG komutanı olarak kabul ediyorlar ve PKK ile bağlarından haberleri yok.

Yani yakında Amerikalılar Abdullah Öcalan da bir SDG lideridir derse sakın şaşmayın.

 

 

YORUMLAR 7
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu ABD nin oyunlarını bildigi için inşaAllah işi sıkı tutup ABD yide PKK yıda Suriyede gömer
    Cevapla
  • Burhan alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu maşadır. Haindir ve Kürt değildir.
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    abd 50 hafız cocuklari vurur hata, sivil vatandaşları vurur hata, ypg pkk destek verir sonra der hata, terörist başını getirir hata... bunların hatası bitmez, yarın askerimizi tuzağa çekerler yine derler hata yanlış anlaşılma var derlerde derler. bizden söylemesi
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    eskisi gibi abd ye bağlı olsaydık öcalanı abd bizden alır ve suriyede görevlendirirdi ve kürdistana başkan yapardı.şimdi biz altınlarımızı aldık ingiltereye teslim ettik ve oraya bağlandık abd nin sözü fazla geçmiyor brunsona gelince karşılığında 10 şey aldık ondan verdik.
    Cevapla
  • izmir-çankaya 5 yıl önce Şikayet Et
    öcalanın kılına zarar gelmesin diye bize teslim eden amerikadır bizden güvence alarak öcalanı vermiştir.kenan evrem ve amarikanın adamları doğru dürüst yargılanmamıştır kenan evren ölene kadar abd tarafından korunmuştur.imralıda klimalı-2 oda bir koridor tv internet hepsi var doktoru var korunuyor böyle hapise can kurban dağda olsaydı ölme riski vardı burda daha korunaklı yaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı