Müzikle terapi çalışmaları ekim ayında başlıyor!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Müzikle Terapinin kadim kültürün önemli parçalarından birisi olduğunu ve konuya ilişkin farkındalık çalışmalarının hızlandığını söyledi.

Müzikle terapi çalışmaları ekim ayında başlıyor!
Müzikle terapi çalışmaları ekim ayında başlıyor!
GİRİŞ 22.01.2019 09:38 GÜNCELLEME 22.01.2019 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Osmanlı döneminde, ruh ve akıl sağlığı ile alakalı tedavi yöntemlerinden birisinin de müzik olduğunu kaydeden Şahin, "Ruh ve sinir hastalıkları bulunan insanlar o dönemin Avrupası’nda öldürülürken, ecdadımız müzik ve su sesi gibi uygulamalarla bu hastalıkları tedavi ediyordu. ASÜ olarak bu alanda yeniden bir farkındalık oluşturmak adına çalışmalar başladı. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kerim Öner hocamız öncülüğünde hazırlanan proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. İlgili çalışma 936 proje arasında hibe almaya da hak kazandı" dedi.

 

 

Rektör Şahin, geleneğin önemli bir kültürünü güncel gelişmelerle harmanlayarak yeniden yorumlayacakları Müzikle Terapi uygulamalarının Ekim Ayında başlayacağı vurguladı.

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne tedavisi? Her taraf müzik olmuş. Radyolar, tev.ler vatandaşı müziğe boğuyor. İnternette video kanallarında yayınlanan her videonunu fon müziği var, öyle ki fon müziğinden videoda anlatılanları anlamak bile mümkün olmuyor. Özellikle gençler olmak üzere herkesin kulağında kulaklık, 7/24 müzik dinliyor. Ama insanlar kutu kutu sinir ilacı içiyorlar. İnsanların içi dışı müzik olmuş, sinir ilacı olmuş....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır