Bakan Çavuşoğlu: Saldırının arkasında PKK var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Irak'ın kuzeyinde yaşanan provokasyon girişimiyle ilgili olarak, "Yerel halkı kışkırtmaya başladılar. Bunun arkasında PKK'nın olduğunu biliyoruz. Bu tür olaylara prim verilmemesi gerektiğini ilettik" dedi.

GİRİŞ 27.01.2019 13:11 GÜNCELLEME 27.01.2019 14:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

KUZEY IRAK'TA TÜRK ÜSSÜ'NE SALDIRI

Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta PKK yuvalanmasına yönelik çok başarılı operasyonlar yaptı. Bundan rahatsız olmaya başladılar, iyice köşeye sıkıştılar. Yerel halkı kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında PKK'nın olduğunu biliyoruz. İlgili bakanlarını başkonsolosluğumuza gönderdiler, süreci yakından takip ediyoruz. Bu tür olaylara prim verilmemesi gerektiğini ilettik.Irak’ta yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi de dahil PKK’ya yönelik atılacak hamleler var. Dün akşam Neçirvan Barzani ile telefonda görüştüm. Gerekli tedbirleri aldıklarını söylediler. Bir daha böyle bir olaya bölgede izin vermeyeceklerini söylediler

VENEZUELA

ABD'nin baskısıyla AB değerleriyle çelişiyor. Halkın sandıktaki iradesine herkesin saygı duyması lazım.

KKTC ZİYARETİ

Bazı kişiler ideolojilerini dikte ediyor. Bir kişinin siyasi ideolojisine göre Kıbrıs feda edilemez. KKTC'de demokratik olgunluk var.

 

 

YORUMLAR 11
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Mit o provakatörleri bulup imha etsin.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Üslerimizin çevresini Suriye sınırımızda olduğu gibi son teknolojik duvarlarla çevirelim teröristlerin veTerör destekçisi düşmanlarımızın halkı tahrik edip onları kullanma imkanları kalmayacaktır kahraman Mehmetçiğimiz vatanımızdan ve çevresinden bütün terör örgütlerini temizleyecektir İnşallah.
    Cevapla
  • Ümit 5 yıl önce Şikayet Et
    Saldırının Arkasında ABD var köşeye sıkışmış zaman kazanmak için idlib teki canileri, Iraktaki katilleri viştekleyip duruyor buradan bakınca PKK gibi duruyor ya onun arkasında kim var
    Cevapla
  • Enson 5 yıl önce Şikayet Et
    O barzanin subayını getirin bana
    Cevapla
  • M.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    abd israil var süphe var mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...