'Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın'

Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için 105 ülkeden aktivist ve aydının desteği, Türkiye ve dünyadan yaklaşık 2 bin STK'nın katkısıyla başlatan kampanya kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda miting düzenledi

'Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın'
'Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın'
GİRİŞ 08.03.2019 17:00 GÜNCELLEME 08.03.2019 19:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için 105 ülkeden aktivist ve aydının desteği, Türkiye ve dünyadan yaklaşık 2 bin STK'nın katkısıyla başlatan kampanya kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda miting düzenledi.

Burada konuşan Vicdan Hareketi sözcülerinden Gülden Sönmez, Dünya Kadınlar Günü'nde bombaların altındaki Suriye dahil 110 ülkede eş zamanlı olarak meydanlara çıktıklarını belirterek, buradan Suriye hapishanelerinde acı içinde özgürlük bekleyenleri ve meydanları doldurarak onlar için vicdanları ayağa kaldıranları selamladıklarını söyledi. 

Vicdan Hareketi'nin uluslararası bir inisiyatif ve merhamet hareketi olduğunu vurgulayan Sönmez, geçen yıl 8 Mart'ta dünyanın dört bir yanından binlerce kadının katılımıyla Vicdan Konvoyu ile Suriye sınırına gittiklerini hatırlattı. 

 

 

Bu yıl ise dünyanın birçok ülkesinde meydanlarda toplanarak Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların durumuna dikkati çekmek istediklerini belirten Sönmez, şöyle konuştu:

"Bizler, dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuzca tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan Suriyeli kadınların özgürlüğü için sesimizi yükseltiyoruz. Kadınlar olarak isyan ediyoruz. Hapislerde tutulan mazlum her kadın insanlığın geleceğine dair umudumuzu biraz daha kaybettiriyor. İnsanlığımızdan utanıyoruz. İnsanlığımızı kaybediyoruz.

YORUMLAR 3
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde yemen icin aclik sefalet icin toplansaniz
    Cevapla
  • Kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    onu da sen yap
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim Yemen için bu mitinge katılanlar Yemen içinde bağış kampanyası düzenliyor.Bu konuda sizde duyarlıysanız arama motoruna ihh yemen bağış derseniz bağış sayfası karşınıza çıkar.Sizde eleştirmek yerine yardımda bulunursanız daha faydalı olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor