HDP’li ittifak sonuç vermedi! İki ilde ağır hezimet...

Yerel seçimlerde Saadet Partisi, HDP ile ittifak yaptığı Adıyaman ve Şanlıurfa’da beklediğini bulamadı. AK Parti adayları, SP adaylarını iki kentte de büyük farkla geçti.

GİRİŞ 01.04.2019 11:55 GÜNCELLEME 01.04.2019 12:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Adıyaman’da AK Parti adayı Süleyman Kılınç yüzde 53.18 oy oranına ulaştı. SP adayı Ahmet Faruk Ünsal ise yüzde 27.82’de kaldı.

 

 

Gözlerin çevrildiği bir diğer il ise Şanlıurfa’ydı. Şanlıurfa’da Saadet Partisi DYP kökenli Sabahattin Cevheri’yi aday gösterdi. HDP ise Şanlıurfa’da aday çıkartmayarak Saadet Partisi’ne desteğini açıkladı. Ancak Sabahattin Cevheri yüzde 36.33 oy oranında kaldı.

AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise Cevheri’yi adeta ikiye katladı. Beyazgül yüzde 60.72 oy oranına ulaştı. 

 

 

ZEYNEP ABİDİN BEYAZGÜL KİMDİR?

1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, ilk, orta ve lise eğitiminin ardından 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. 1985-1996 yılları arasında avukatlık yapan Beyazgül, 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığını yaptı. Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevini sürdüren Zeynel Abidin Beyazgül, 2015-2018 yılları arasında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü. Beyazgül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 14
  • Dna 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüş davasına kaa bir leke olarak düşecek.Artık bu partide dava diye bir şey kalmamış oy derdine düşmüş.Dava diye bu partiye zamanında verdiğim oylara yazık olsun
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar bu partiye hizmet eden biri olarak söylüyorum bu ülkeyi parçalamak isteyen israil ve abd,nin uşaklığını yapan evlatlarımızı katleden bu pkk,nın uzantısı siyasi kolu olan hdp,ile ittifak yaptığınız için size hakkımı helal etmiyorum yazıklar olsun size bir koltuk uğrana ihanet içindesiniz..
    Cevapla
  • acar 5 yıl önce Şikayet Et
    hesap zamanı hdp ve chp ile birlikte haşrolasın temel ve taifesi
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    SP’nin amacı neydi ki? CHP’ye paspas olmak, Ak Parti’ye takoz olmak… Bence başardılar…
    Cevapla
  • Mehmetali 5 yıl önce Şikayet Et
    allah seni beter etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!