Kuyuda can pazarı: Zamana karşı yarış sürüyor

Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kalan 7 kişiden 5'i kuyudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı, 1 kişi hastanede hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, mahsur kalan diğer kişiye de ulaşarak çalışmalarını tamamladı.

GİRİŞ 19.04.2019 08:03 GÜNCELLEME 19.04.2019 08:45

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkisinde define arayan ve kazdıkları yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan, 7 kişi oldukları belirtilen grubu kurtarma çalışmaları sona erdi.

 

Olay yerinde çok sayıda AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri kurtarma çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Çalışmalar sona erdi

 

Bursa’nın İznik ilçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde define aramak için girdikleri kuyuda mahsur kalan 7 kişiden sonuncu da kurtarıldı. Kurtarılan definecinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, ekipler tarafından ambulansa taşındı. İlk müdahalesi burada yapılan defineci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bir kişi hayatını kaybetti

İznik Devlet Hastanesine kaldırılan Mümin S. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

4 kişiye gözaltı

Bölgede dedektörlerle gaz ölçümü yapan ekipler, mahsur kalanların kazı yaparken kullandıkları jeneratörün egzozundan etkilendiğini tespit etti.

Öte yandan kuyuya inen kişileri gözleyen ve daha sonra kaçtıkları belirlenen İ.T, T.C, H.A ve kuyudan kendi imkanlarıyla çıkan İ.H'nin gözaltına alındığı öğrenildi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!