İDDEF, 33 ülkede mazlumların yüzünü güldürecek

İDDEF, Ramazan bereketini İslam coğrafyasına taşımak ve binlerce kişiye iftar vererek yardımları ulaştırmak üzere yola çıkıyor.

İDDEF, 33 ülkede mazlumların yüzünü güldürecek
İDDEF, 33 ülkede mazlumların yüzünü güldürecek
GİRİŞ 23.04.2019 16:41 GÜNCELLEME 23.04.2019 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki 33 ülke 106 bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

2019 yılı ramazan kampanyasını "Sofrada Tuzun Olsun" sloganıyla yürütecek olan İDDEF, ramazanda hayırseverlerin bağışladığı fitre, fidye, zekat ve yardımları, Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki 33 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ve medreselerde eğitim gören ilim talebelerine teslim edecek. İDDEF ekipleri muhtaç kimseler için hazırlanan gıda kolilerini evlere ulaştıracak.

Ümmet İftar Sofraları Kurulacak

İDDEF, Kosova’dan Burkina Faso’ya, Gine’den Meksika’ya, Kırgızistan’dan Filipinler’e kadar uzanan coğrafyada binlerce kişinin omuz omuza oturarak orucunu açıp yemeğini yediği "ümmet iftar sofraları" kuracak. Kardeşlik bilincinin pekiştirilmesi amacıyla hazırlanacak iftar sofralarıyla birlikte sıcak yemekler ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırılacak. Hayırseverler, ümmet iftar sofralarına 15 lira katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek.

Acil Yardım Bölgelerine Ağırlık Verilecek

İDDEF, 33 ülkede gerçekleştireceği Ramazan çalışmalarında Suriye, Yemen ve Bangladeş gibi acil yardım bölgelerine ağırlık verecek. 2019 yılı için belirlenen fitre bedeli 23 lira olurken fitre bağışları yoksul kimselere ve ilim talebelerine teslim edilecek. 100 lira olarak belirlenen ve içerisinde temel ihtiyaç gıdalarının bulunduğu kumanya paketleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bağışlar, "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla ya da "0212 621 00 65" numaralı telefondan detaylı bilgi alınarak yapılabiliyor.

Ramazan 2018 Çalışmalarında Neler Yapıldı?

İDDEF, 2018 yılının Ramazan ayında ümmet coğrafyasındaki binlerce mazlumun kapısını çaldı. Hayırseverlerin bağışlarını Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki 33 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 250 bin kişiye kardeşlik bilincinin pekiştirilmesi amacıyla iftar verdi ve ihtiyaç sahipleri için 13 bin 78 sofra kurdu. Hayırseverin emanet ettiği zekat ve fitre bağışlarını ise on binlerce yoksul, talebe ve yetime tek tek teslim etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Engin 5 yıl önce Şikayet Et
    Harika, ümmet birliği bu olsa gerek. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar, rabbim hepsinden razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır