Yıldırım'dan İmamoğlu'na canlı yayında tokat gibi cevap!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, ortak yayında bir araya geldi. Yıldırım, İmamoğlu'nun skandal veri kopyalama hamlesine tokat gibi cevap verdi.

GİRİŞ 16.06.2019 22:32 GÜNCELLEME 17.06.2019 00:32
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Programda, Binali Yıldırım'ın ''Siz gelir gelmez hemen büyükşehirin veri tabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz, hukukçularınız sizi yanılttı mı?'' sorusunu çok doğal bir şeymiş gibi lanse ederek cevaplayan Ekrem İmamoğlu'nu Binali Yıldırım düzeltti. Yıldırım veri koruma sürecinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve veri kopyalamanın gereksiz olduğunu söyleyerek İmamoğlu'nun skandal hamlesine çok net cevap verdi. 

 

 

İşte İmamoğlu ve Yıldırım'ın açıklamalarından o kısımlar; 

Ekrem İmamoğlu: Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri kopyalaması yapılır ve yapılır. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık, 31 Mart yani seçim gecesi. 18 Nisan bize mazbatanın teslim edildiği gün. Bunları milat kabul edilerek veri tabanlarının yedeklenmesi ve korunması. Afaki değişiklik yapılabilir, bize de ihbarlar geliyordu. Kaldı ki yapamadık, yetişmedi. Kaldı ki hukuksuz bir karar. Ancak veri yedekleme, yani bu kadar basit, kolay bir işlemi başka bir yere taşımak. Güvenlik açısından hiçbir riski yok. Bu yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olacaktı. Yani ajanlar basmış vs. yazık günah. Böyle kavramlar üretmek, sayın Yıldırım'a süreci daha iyi analiz etmesini dilerim, talep ederim. Bunu da uyarı olarak söyleyeyim, 'Bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi, inceleme yapabilir'. Bu basit kavramla kendisine ifade etmek isterim.

 

 

''DEVLETİN EN GİZLİ BİLGİLERİNİN BULUNDUĞU KOZMİK ODAYA DIŞARIDAN ADAM GÖREV VEREMEZSİN''

Binali Yıldırım: Ben mutlaka cevap vermek isterim. Çarpıtma var. Vatandaşlarımız bilsin, teknoloji ile aram iyidir. Ver yedekleme ile kopyalama ayrı iştir. İstanbul'un verileri yedekleniyor hem de iki yerde. Bir bilgisayarınız da bile yedekleme sistemi vardır. Benim söylediğim cümlenin sadece ön kısmını ifade etti. Tabi ki belediye başkanının her şeyi inceleme yetkisi vardır. Ama neden kopyalama ihtiyacı duyuyor. O mahkeme kararı da yanlış dedi. Bu veri kopyalama işi bir FETÖ taktiği, FETÖ bunu geçmişte onlar yaptı. Üç tane de dışarıdan uzman görevlendirildi. Devletin memurları dururken belediyenin en gizli bilgilerinin bulunduğu kozmik odasına dışarıdan adam tayin edip görev veremezsiniz. Bu fecaat bir şeydir...

YORUMLAR 92
  • saane 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizans 566 yıldır fethedemediği İstanbul'u kazandı . Başınız sağ olsun istanbul. Siz ettiniz , siz bulacaksınız!!!
    Cevapla
  • AbdullahBRKK 4 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ nün Allah belasını versin. Her pisliğin ve ihanetin altından bunlar ve uzantıları çıkıyor. Rabbim güzel ülkemizi bunlar ve bunların zihniyetini taşıyan diğer tüm terör örgütleri ve siyasi uzantıları ve kırıntılarından muhafaza etsin. Adamsın İ.B.B.B. Sayın Binali YILDIRIM.
    Cevapla
  • Bi Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam gelir gelmez Fetö taktiğiyle verileri kopyalıyor, dağdan inme Canan'ı sürekli yanında taşıyıp dağdan emir de alıyor, öfke kontrolü yapamayıp devletin valisine hakaret edip üstüne üstlük ekran görüntüleri de olmasına rağmen it demedim de basit dedim deyip milletle alay ediyor... Hizmetleri ve adamlığı ortada olan Binali Yıldırım yerine hâlâ buna oy vermek isteyenlere Allah basiret versin ne diyelim...
    Cevapla
  • sertan 4 yıl önce Şikayet Et
    erkem müdafa ben yalancıyım tipinde sırıtıyor. ha bir de o ne öyle arılar sokmuş bir suratla ekranda itici bir tiple sırıtmaya çalışıyordu. bay erkem efendiden malvarlığını tarih tarih açıklamasını bekliyoruz. mesela sene 1980 sadece 1 bezim vardan başlayabilir.
    Cevapla
  • KAZANACAĞIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet adamlığı,Tecrübe,Deneyim,Kalite,Proje,Samimiyet,Doğruluk,Dürüstlük ,Hizmet aşkı ve Diğer Tüm özellikler, bunların hepside Sayın BİNALİ YILDIRIM da var. Ve İNŞALLAH BİNALİ YILDIRIM Kazanacak.Adam gibi ADAM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber