Rakam açıklandı: TSK'da 2 bin 138 ihraç

OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onayıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden 2138 personel ihraç edildi, 176 emekli askerin rütbeleri geri alındı.

Rakam açıklandı: TSK'da 2 bin 138 ihraç
Rakam açıklandı: TSK'da 2 bin 138 ihraç
GİRİŞ 06.07.2019 11:19 GÜNCELLEME 06.07.2019 11:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesine devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse sınır ötesindeki operasyonlarında terör örgütüne büyük darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi de aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda bakanlık emriyle Milli Savunma Bakanlığına bağlı tüm komutanlık, birlik ve karargahlarda devam eden incelemelerde, FETÖ ile bağlantısı olabilecek personel araştırılıyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar, çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafından hassasiyetle kullanılıyor.

Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar kullanılarak yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda bakan onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1122, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 521 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 495 personel ihraç edildi. Böylelikle OHAL'in kaldırılmasının ardından TSK'den bugüne kadar ihraç edilen toplam personel sayısı 2 bin 138 oldu.

Öte yandan söz konusu süre içinde 176 emekli askerin de rütbeleri geri alındı.

YORUMLAR 2
  • Dikkat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sayı bana çok az geliyor. 35-40 yıldır faaliyet gösteren bir örgüt den bahsediyoruz.elbetde ki kolay değil tamamen temizlenmesi,zaman istiyor baya..diğer tarikatlara dikkat etmek lazım,mercek altına almak lazım çünkü örgüt mensupları kendilerini kamufle etmek için diğer cemaatlere sızıyorlar
    Cevapla
  • Tamirci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu 2300 kişin bu devlete verdigi zararı ben hesaplayamadım.Madden manen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber