İmamoğlu ‘poz verip’ gitti esnaf yarasını kendi sardı

İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından tatiline bir günlük ara veren Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, tekrar Bodrum’a döndü. Sel mağduru esnaf ise kendi yarasını kendi sarıyor.

GİRİŞ 20.08.2019 07:39 GÜNCELLEME 20.08.2019 15:31
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Cumartesi günü bastıran sağanak yağışın yol açtığı su baskınından en çok etkilenen bölgelerden biri Eminönü olmuştu. Eminönü Yer altı Çarşısı sular altında kalmış, canını zor kurtaran esnaf, mallarını kurtarmanın telaşına düşmüştü. Megakent sel sularıyla mücadele ederken CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bodrum tatilindeydi. Tepkiler üzerine Cumartesi gecesi İstanbul’a dönen İmamoğlu, Pazar günü sabahı Eminönü Meydanı, Kapalıçarşı ve selden etkilenin diğer bir bölge olan Üsküdar’da incelemelerde bulundu. 

 

 

‘BURADAYIZ’ DEMİŞTİ! 

Selden zarar gören işyerlerini gezerek kameralara poz veren İmamoğlu bir esnafın, “Başkanım neden kimseye ulaşamadık. Neredesiniz başkanım?” sitemine, “Herkes burada. Her zaman irtibat halinde olacaksınız, maddi manevi yanınızdayız” diye cevap verdi. Ancak, bu sözlerinin üzerinden birkaç saat sonra İmamoğlu, bir gün ara verdiği tatilini tamamlamak üzere 15.40 uçağıyla Bodrum’a döndü. Yaraları sarmak da selden mağdur olan esnafa kaldı. 

 

 

YENİKAPI’YA SERİLDİ  

Eminönü Yeraltı Çarşısı’nda sular altında kalan ayakkabılar Yenikapı Miting Alanı’na serilerek kurumaya bırakıldı. Çarşı esnafından Zafer Yavuz, “Biz buraya ayakkabılarımızı kurutmak ve zararımızın boyutunu görmek için geldik. Ayakkabılarımız kuruduğunda kurtarabildiğimiz ürünleri temizleyip bir deformasyon var ya da bozulma var mı diye kontrol ettikten sonra satışa tekrar sunulur hale getirmeye çalışacağız. Bine yakın ayakkabımız var. Son 3 gün üzerinden baktığınızda zarar baya büyük” diye konuştu.

YORUMLAR 163
  • Hakkı hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne hızlıymış. İstanbul'da kaldığı 3.5 saatte soru çözdü ve gitti. İstanbullular iyiki bunu seçmiş. Bu adamda Türkiye'yi Bodrum'dan yönetecek kabiliyet var. Ama Türkiye'yi de ülke olarak dünya binasının bodrumuna atar
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    20 yıllık hizmeti görmeyenlere eyi oluyır eyi. Hemde her şey çok daha eyi olacak eyi
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim az gayret edip baba bir adamı seçseydiniz sizi canı gönülden seven derdinize derman olan bir belediye başkanınız olurdu. İnadına İmamoğlu dediniz ama sadece adı imam olan birini seçtiniz. Allah'ım hayır nasip etsin inşaallah.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    AKP ilk iktidara geldiğinde dört yaşında olanlar şimdi oy verebiliyor, başka iktidar ve yönetim görmeyen çok fazla gencimiz var. Gençler dolayısıyla mevcut yönetimin bu şirinlerle daha iyi olabileceği hayaline kapılmış olabilirler. Onlarında şimdiki muhalefetin dert ve sorun çıkaracağını görmelerini beklemeyelim, koalisyon hükümet zamanlarını yaşayanlar gençlere yakın tarihi, yokluk, sefalet zamanları anlatalım. Yabancılar ülkemizin sosyal, etnik, kültürel ve dini yapısını çözmüş ve buna göre sosyal medyayı, basın yayını, karakterleri seçip yönlendiriyorlar. Bizler ise maalesef bu konuda zayıfız ama ilerleme olacak elbette... Şu saatten sonra ne Ankaralı ne de İstanbullular ağlamasın.
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine söylüyorum bu adam yeni demirel, ayinesi iştir kişinin derler fakat halkımız ayinesi iştir e bakmadan bu adamı algı sistemi ile seçti. Ak Parti bı algı sistemine iyi bir aşı geliştirmediği müddetçe maalesef bu millet farkına varmadan iktidara PKK sempatizanlarını dahi getirebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki