HDP'lilerden evlat nöbetindeki ailelere taciz

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP il binasındaki eylemi 25. gününde devam ediyor. 81 ilden destek verilen eyleme katılım da her geçen gün artıyor. Öte yandan HDP'liler, nöbetteki aileleri sürekli taciz ediyor ve parti binası önünde zaman zaman gerginlikler yaşanıyor.

GİRİŞ 27.09.2019 12:06 GÜNCELLEME 27.09.2019 14:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri ve katılımlar devam ediyor.

 

 

Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü oturma eylemine İstanbul'dan gelen bir anne daha katıldı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

HDP'LİLERDEN AİLELERE TACİZ

HDP'liler, evlat nöbetindeki aileleri sürekli taciz ediyor ve bölgede sık sık gerginlik yaşanıyor.

 

 

İMMİHAN ANNE DE KATILDI

İstanbul'dan 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için Diyarbakır'a gelen anne İmmihan Nilifırka da, HDP il binası önünde evladına kavuşma ümidiyle oturma eylemi yapıyor.

Nilifırka, yaptığı açıklamada, İstanbul Sultangazi'den geldiğini, 22 yaşındaki oğlu için oturma eylemine katıldığını söyledi.

Evladının Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisiyken 4 yıl önce kaçırıldığını dile getiren Nilifırka, oğlundan 2015 yılından bu yana  haber alamadığını, onu çok özlediğini belirtti.

Nilifırka, "21 Mart'ta evde yemek yedikten sonra dışarı çıktı. Sonra haber alamadık. 2 ay kalmıştı mezun olmasına. Hiç haber yok. Her yere gittik. Hem annelere destek vermek hem de oğluma kavuşurum diye geldim. Bu eylem oğluma kavuşmak için ışık olur diye geldim." dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Anneler sizinleyiz. Artık anneler acı çekmesin. Kahrolsun PKK, HDP ve İşbirlikçiler.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ahınız bu terör baronlarını bitirecek yüreği gönlü güzel Diyarbakır anneleri siz müsterih olun bu davanızdan vazgeçmeyin ilk eylem gününüzden bu yana hep söylerim evlatları için nöbet tutan Diyarbakırlı kürt annelerine verilecek her destek bu kan tüccarlığı yapan pkk ve uzantısı hdp nin bitişi ve yok oluşu demek yüce Allah yar ve yardımcınız olsun her daim.
    Cevapla
  • Musti 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadin mutlaka sorgulanmali
    Cevapla
  • Dadas25 4 yıl önce Şikayet Et
    Polis kardeşlerim kapının onünde güvenlik önlemini 1 saat birakin yeter anneler gereğini yapar
    Cevapla
  • RİZELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabim kavuştursun amin zalime fırsat vermesin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor