Savunma Sanayi Başkanlığı açıkladı... 100'ün üzerinde teslimat yapıldı

Sabit veya hareketli hedeflere karşı yüksek vuruş hassasiyeti, düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabiliyeti özelliklerine sahip 100'ün üzerinde Lazer Güdüm Kiti (LGK-82) Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. LGK-82 teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Savunma Sanayi Başkanlığı açıkladı... 100'ün üzerinde teslimat yapıldı
Savunma Sanayi Başkanlığı açıkladı... 100'ün üzerinde teslimat yapıldı
GİRİŞ 01.10.2019 22:32 GÜNCELLEME 01.10.2019 22:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı, sabit veya hareketli hedeflere karşı yüksek vuruş hassasiyeti, düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabileti özelliklerine sahip 100'ün üzerinde LGK-82'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini duyurdu.

 

 

Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı paylaşımında "Sabit/hareketli hedeflere karşı  yüksek vuruş hassasiyeti, düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabiliyetine sahip 100'ün üzerinde LGK-82'yi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim ettik." ifadelerini kullandı.

LGK NEDİR?

 

 

Lazer Güdüm Kiti (LGK), 500 lb sınıfındaki MK-82 ve 2,000 lb sınıfındaki MK-84 bombalarını maliyet etkin ve yüksek güvenilir akıllı mühimmata dönüştüren lazer güdüm kitidir. LGK sabit/hareketli hedeflere karşı daha yüksek vuruş hassasiyeti, arttırılmış atış zarfı, daha düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabiliyeti sağlar. 

LGK yarı-aktif lazer arayıcı başlık, güdüm bölümü, ısıl pil, kanat tahrik sistemi ve arka kuyruk bütününden oluşur. Mühimmat hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenir: arayıcı başlık hedeften yansıtılan lazer ışığını algılar, kanatçıklar bombayı lazer ile işaretlenen hedefe yönlendirir.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Menzil : 6,5 NM (12 km) 

İrtifa : 0 - 40,000 ft MSL 

Taşıma/Bırakma Hız Limiti : 600 KIAS / 1.2 Mach 

VuruşHassasiyeti : < 30 ft (10 m) • GörüşAçısı : 15° 

Harp Başlığı : 500 lb. MK-82, : 2,000 lb. MK-84

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Tevfik 4 yıl önce Şikayet Et
    100'ün üstünde teslim ettik diyor çok acayip hiç teslim etme daha iyi
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Gunden gune artacak bu sayi daha onceden varmiy di sanki mantar da 1 gecede olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ismi önündekileri hain kalleş vatan haini doktor prof millet vekili parti başkanı vs. Diye söylemek lazımdır herhal.
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    T.C. En yakın zamanda güçlü ülke olması için mutlaka ''NÜKLEER SİLAH GÜCÜNE'' mutlaka ulaşması, elinde onlarca Nükleer başlıklı kıtalar arası füze bulundurması, güçlü TÜRKİYE dosta güven,düşmana korku salacaktır, saldırmadan önce bin defa düşüneceklerdir, korkudan altlarını ıslatacaklardır,...
    Cevapla
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    lütfen maliyeti düşük vuruş kabiliyeti yüksek mühimatlara hız verelim çünkü bize çok çok lazım allah yardımcınız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Dertli 4 yıl önce Şikayet Et
    Baba 100 ader nedir yae, lütfen hızlanın, Allah korusun Akdeniz de savaş çıksa bir günde bu sayıdan fazla gerekecek, gayret Türkiyem :((
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Uretime devam ediliyor bu sayi gunden gune artacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!