TSK'nın hamlesi sonrası ABD üssünden harekete geçtiler! Şeytani plan

Dün Erdoğan'ın açıklamaları sonrası, Kobani sınırındaki Fırtına obüslerinin namluları teröristlere çevrilerek mevzi kazma çalışmaları başlatılmıştı. TSK'nın bu hamlesi sonrası ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti.

GİRİŞ 06.10.2019 13:16 GÜNCELLEME 06.10.2019 13:36
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Suriye'de ABD'nin desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti.

 

 

ARAPLARI ÖNE SÜRMEYE BAŞLADILAR! ÇOCUKLARI DA...

Terör örgütü YPG/PKK zorla silah altına aldığı bir grup Arap kökenli örgüt üyesini gece geç saatlerde işgal altında tuttuğu Fırat'ın doğusundaki sınıra yakın Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine yerleştirdi. Ayrıca örgütün kandırdığı yaşı küçük teröristleri de ön saflara sürmek için hazırladığı belirtiliyor. 

 

 

YPG/PKK, Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine konvoyla keskin nişancılar ve el yapımı patlayıcılardan oluşan teröristleri gönderdi. Araçlar bölgeye mühimmat da götürdü.

Birinci konvoy Rakka ilinin kuzeyindeki ABD'nin en büyük askeri üslerden Çelebiyye'den, ikinci konvoy da Haseke ve Kamişli bölgelerinden hareket etti.

Aynı zamanda Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca ABD'ye ait savaş uçakları uçuş gerçekleştirdi. 

ABD'NİN YPG/PKK'YA ASKERİ VE LOJİSTİK DESTEĞİ SÜRÜYOR

ABD, Suriye'de terör örgütü "DEAŞ ile mücadele" bahanesi adı altında YPG/PKK'ya destek vermeyi sürdürüyor.

Terör örgütüne askeri ve lojistik destek sağlayan ABD güçleri, son 10 günde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK işgalindeki bölgelere 300 tır gönderdi.

ABD, 21 Eylül'de YPG/PKK işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin yüklü olduğu 200 tır yolladı.

ABD'NİN 18 ÜSSÜ VAR

DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015'ten bu yana YPG/PKK'ya askeri destek veren ABD'nin Suriye'de 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarında personeli bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçen yıl Suriye'deki askerlerini çekmek istediğini açıklamasına rağmen Washington ülkedeki askeri varlığını sürdürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "BARIŞ PINARI" OPERASYONU SİNYALİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı açıklamada, Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali olarak yorumlanan önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna olası harekata ilişkin, "Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır." dedi. 

NAMLULAR TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇEVRİLDİ, ELLER TETİKTE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani sınırında elleri tetikte hazır bekliyor. Fırtına obüslerin namluları teröristlere çevrilerek mevzi kazma çalışmaları yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye’nin doğusuna olası operasyon için tüm hazırlıklarını sürdürüyor. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Aynel Arap’a (Kobani) fırtına obüslerinin namluları çevrildi. Bir yandan da askerler tarafından mevzi kazma çalışmaları sürüyor. Mehmetçik, elleri tetikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan operasyon için gelecek haberi bekliyor. Öte yandan, sınırda konuşlu birliklere takviyelerinde sürüdüğü öğrenildi. 

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türkiye'nin farklı bölgelerinden sınırın sıfır noktası Akçakale'ye gerçekleştirilen askeri sevkiyatlar sürüyor. Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden obüs ve mühimmat yüklü kamyonlar Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine geldi. 

YORUMLAR 71
  • Hanefi 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist abd dir.bunlardan stratejik ortak dost most post bile olmaz.
    Cevapla
  • Ceylan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaz geçti harekat yine kışa kaldı. Abd bizi geciktiriyor.
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD+AB+İsrail. Rusya'yı Suriye'den çıkaracak. Putin Hükümeti Türkiye'ye Akdenizdeki Meşru Kıbrıs davamıza Petrol aramamiza karşı tavırda olması, Rusya'nın Güvenilmez olduğunu gösteriyor. Türkiye NATO,dan kopmamali Rusya ile ortak çıkarlar.dogrultusunda hareket edilmelidir
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Caninizi almaya geliyoruz .tarihe gomucez sizi asagilik yaratiklar.Allah Türk askerini korusun , ayagina taş bile değmesin.amin.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce abd yi vuralım zaten terör abd nin ta kendisi.
    Cevapla
  • Atanur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu üzülerek söylüyorum eğer öyle birşey yaparsak abd bize nefes aldırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi