CHP'li belediyede işçiler greve gitti

Maltepe Belediyesi’ne bağlı MATAŞ’ta çalışan temizlik işçileri, toplu iş sözleşmesinin hükümleri uygulanmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. 21.00 – 04.00 vardiyasında çalışan işçiler, çöp toplama araçlarını çalıştırmadı.

CHP'li belediyede işçiler greve gitti
CHP'li belediyede işçiler greve gitti
GİRİŞ 26.10.2019 00:09 GÜNCELLEME 26.10.2019 00:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Maltepe Belediyesinin taşeron şirketi MATAŞ işçileri, toplu iş sözleşmesinin hükümleri yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yaşandığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

 

 

Aydınevler Mahallesindeki belediye garajında toplanan işçiler, Maltepe Belediyesinin toplu iş sözleşmesi hükümlerini yerine getirerek, işten çıkarılan arkadaşlarını geri alıncaya kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini bildirdi. Saat 21.00 ile 04.00 arasında mesaisi olan işçiler, çöp kamyonlarını çalıştırmayarak oturma eylemi yaptı.

 

 

İşçiler adına açıklama yapan DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, Maltepe Belediyesinin 10 aydır hukuksuz şekilde toplu iş sözleşmesini uygulamadığını belirtti. Dolgun, sözleşme gereğince 2019 asgari ücret zammının ücretlere yansıtılması, çalışma saatlerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydetti.

OTURMA EYLEMİ 18 GÜNDÜR SÜRÜYOR

İş sözleşmesinin uygulanması için çalışan sendika üyelerinin de haksız şekilde işten çıkarıldığı savunan Yenigül Özen Dolgun şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hak hukuk adalet diyenler, 10 ay boyunca hukuksuz şekilde uygulanmayan iş sözleşmemizin uygulanması için çalışan arkadaşlarımızı işiyle, aşıyla, emeğiyle tehdit etti. O günden bugüne kadar 23 arkadaşımız işten çıkarıldı. Çıkarılan arkadaşlarımız dava açtılar. Oturma eylemimiz 18 gündür sürüyor, bugün de iki arkadaşımızın iş akdi feshedildiği için iş bırakıyoruz. Burada Maltepe halkını cezalandırmak için bunu yapmıyoruz. Arkadaşlarımız iş bıraktı, burada hukuksuz bir uygulama var, on aydır uygulanmayan bir toplu iş sözleşmemiz var. O yüzden de burada bugün iş bıraktık. Bu uygulamadan vazgeçtiklerinde de bizim arkadaşlarımız çalışmaya devam edecek."

Arkadaşlarının yaz sıcağında, kış soğuğunda Maltepe halkının çöpünü topladığına işaret eden Dolgun, "Biz haklarımız verilip, atılan arkadaşlarımız geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Maltepe halkının da buna katkı sunacağına inanıyorum. Burada bir hak gasbı vardır, işten atılan arkadaşlarımız yüz kızartıcı bir suç işlememiştir. Arkadaşlarımız imzalanan toplu iş sözleşmesinin uygulanması için mücadele etmiştir. O mücadelenin sonucunda da işten atılmışlardır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem chp kazandırıldı zulüm getirdi. Aynen chp yi alın çöpe atın huzur getirin derim.
    Cevapla
  • Terkos 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek zaten çöp demektir, bunlara acımıyorum çünkü her şey güzel oluyor'ya!
    Cevapla
  • mslm 4 yıl önce Şikayet Et
    nasılda güzel oluyor heryer çöp olsun
    Cevapla
  • murti 4 yıl önce Şikayet Et
    Ataşehir! lütfen buradaki işçi kıyımı araştırılsın!kendi sendikalarindan olmayan kaç kişi işten çıkarıldı nasil tehdit edildiler nasıl sürgün yapılıyor bakılsın. önceki ay maaşları para yokluğundan ödenmiyor ama ne hikmetse yöneticilerin dakikasında ödeniyor! Sadece Ataşehir onlari yakmaya yeter!
    Cevapla
  • Rutino 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni birşey anlatsana...
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel oluyor. sonraki seçime kadar CHP belediyeleri grev hizmeti verir. ohhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır