Köprüde 'vur' emrini veren o haine ceza yağdı

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi köprüde askerlere "ateş" emrini veren Binbaşı Ahmet Taştan, 35 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 343 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Köprüde 'vur' emrini veren o haine ceza yağdı
Köprüde 'vur' emrini veren o haine ceza yağdı
GİRİŞ 03.12.2019 15:39 GÜNCELLEME 03.12.2019 15:39
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ortaya çıkan görüntülerde; eski Binbaşı Ahmet Taştan, saat 21.56 sıralarında komutasındaki askerlerle, trafik yoğunluğu nedeniyle askeri araçtan inerek yaya olarak yolu kapatan askerlere katılmıştı.

Köprüde 'vur' emri veren darbeci eski Binbaşı Ahmet Taştan, cezasız kalmadı.

SANIK ASKERLER HER ŞEYİ ANLATTI

Davada sanıklar, Taştan'ın halkın üzerine ateş ettiğini, akabinde karşısındaki vatandaşların yere yığıldığını gördükleri yargılama sırasında tek tek anlattı. Sanıklardan A.T., "Hatta Ahmet Taştan bize 'Bunlar polis kıyafeti giymiş terörist.' dedi. Bizi 'Havaya ateş etmeyen olursa ben sıkarım.' diye tehdit ettiler. Oturan arkadaşımızı da muhtemelen Ahmet Taştan ve yanındaki komutanlardan biri vurdu. Ahmet Taştan 'Ölen arkadaşınız silah sıkmadığı için vuruldu.' diye söyledi.'' şeklinde savunmada bulundu.

NİŞAN AL VE ATEŞ EMRİ VEREN DARBECİ

Köprüdeki askerlere ''Nişan al'' ve ''ateş" emri veren darbeci Ahmet Taştan, yine köprüdeki görevli polislerin silahını gasbederek el koymasına ilişkin iddianamedeki suçlamalara da cevap vermedi.

İSMİ ANKESÖR SORUŞTURMASINDA DA ÇIKTI

Öte yandan darbeci eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın, FETÖ'nün TSK yapılanmasında örgüt içi haberleşme aracı olarak kullanılan ankesör/sabit hatlardan iletişim kurduğu da ortaya çıktı.

35 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Yargılamanın yapıldığı İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, sanık Ahmet Taştan, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "kasten öldürme" suçlarından 35 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından 3 bin 343 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR 33
  • orhan şentürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bence 35 sene içerde yatırıp sonra idam edilmeli yok öyle hemen ölüp kurtulmak
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    35 müebbet bilmem kaç bin gün hapis yerine idam etseler olmaz mı?
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğimiz bi soğumadı gardaş 130 müebbet versen neye yarar dahada böyle bişey olursa kimse teslim etmez bunun gibilerini herkes bulduğu yerde indirecektir
    Cevapla
  • Rizeli53 4 yıl önce Şikayet Et
    Şayet bu içeride kalacaksa ve asamayacaksak. O zaman bunları en ağır işlerde kullanmalı içeride. Kanalizasyona sokup layık olduğu yerde çalıştırmayı. Boş bırakmamalı bu hainleri.
    Cevapla
  • Ggg 4 yıl önce Şikayet Et
    Idam edilmedikten sonra neye yarar.. o kadar ceza .. onlar için ödül olur .. hapiste bakılacak karnı doyacak.. yazık okadakar şehitlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!