İmamoğlu'nun yüzde 35'lik zam gerekçesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zam hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, ''İstanbul'daki zam, vatandaşımız düşünülerek, hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır" dedi. Zam kararına Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun yüzde 35'lik zam gerekçesi
İmamoğlu'nun yüzde 35'lik zam gerekçesi
GİRİŞ 07.02.2020 23:19 GÜNCELLEME 07.02.2020 23:19
Bu Habere 623 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana'da gerçekleştirilen 11 büyükşehir belediyesinin başkanlarının buluştuğu etkinliğe katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada İstanbul'da toplu taşımaya gelen yüzde 35 zamla ilgili ilk kez konuştu.

"HİZMETİN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN YAPILAN ZAMDIR"

İmamoğlu, hiçbir belediyenin zam yapmak istemediğini ifade ederek, "Yaptığımız zam ne yazık ki bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer unsurlara baktığınız zaman yaklaşık iki yılı aşkın süredir zam yapılmayan İstanbul'daki bu zam, şuan ki Türkiye şartlarında vatandaşımız düşünülerek hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır. Elbette hiçbir belediye zam yapmak istemez ama bugünkü Türkiye koşullarında bu mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, seçimden önce ulaşımda indirim sözü vermişti


GÖKSU: İSTANBULLULARI ALDATTI

İBB'nin bu zam kararı ardından sosyal medyadan açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB Meclisi'nin böyle bir yetkisi olmaıdğını belirterek zam kararının belediyenin başkanlık ettiği Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) tarafından alındığını kaydetti. "Bu zam, seçimden önce 'ulaşım giderlerini ucuzlatacağım' diyen Ekrem İmamoğlu'nun kararı ile yapıldı.



Meclis'in böyle bir yetkisi yok" ifadelerini kullanan Göksü, İmamoğlu'nun seçimden önce hayatı ucuzlatacağı vaadini hatırlatarak şu soruyu sordu: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbulluları aldattı mı?"

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam kararı alındı. UKOME'nin kararını onaylayan İBB, zamlı tarifenin 10 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacağını açıkladı.

 

İBB'den yapılan açıklamada, "UKOME, yaklaşık 3 yıldır değişmeyen toplu ulaşım ücretlerinde maliyetlerdeki büyük artış nedeniyle yeni bir fiyat düzenlemesi yapma kararı aldı. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam mavi kart 275 lira, öğrenci mavi kartı ise 50 lira olarak belirlendi" denildi.

YORUMLAR 623
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayak parasini nerden cikaracak adam tabi zam yapacak
    Cevapla
  • vatanislam 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi çıksın o sanatçı bozuntuları halkın yanında olsun %35 lik zamma karşı çıksın bizde samimiyetlerini görelim. Onun bunun arakasına saklanarak para kazanma hırsları mı ağır basıyor acaba bu kadar sessiz kalıyorlar. yoksa onlar için herşey vatan demek değil mi ?
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam Cok ac Istanbul. Ac birakmayin doyurun. Ac insani doyurmak sevaptir.
    Cevapla
  • Bolvadinoli03 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbulular o cok sevdiginiz cemcikler tarkancikler vs onlari simdi villasinda rahat rahat otururken siz zami konusun He he onlar halkin gercek sanatcilari felan heee puhahaha o kücük oglani gördüm herseye zam oluyor ekrem abi babacikima pere versene pere diyor uyanik baskan size para degil zam verir zam hahaha tarkan tarkancik kuzu kuzu yasiyormusun he hahaha
    Cevapla
  • Istanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem secimden önce "söz " verdi herşey ucuz olacak diye ama sözünde durmuyor. Yazık istanbul halkina.halbuki ne umutlarla seçmiştik ekremi. Herşey güzel olacaktı falan...herkesi kucaklayacaktı vesselam...diyarbakir hdp onunde bekleyen anneleri ziyaret etmedi..
    Cevapla
  • zileli mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    kurunun yanında yaşta yanıyor istanbullu kardeşim imamoğlu denen şahsa oyverenlere değil oy vermeyenlere yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi