Başkan Erdoğan, depremzede Kerim'e söz verdiği telefonu gönderdi

Elazığ depreminde, telefonu enkaz altında kalan Kerim İnce, Cumhurbaşkanından istediği telefonuna kavuştu. Tedavisi devam eden genç, derslerine de telefondan çalışarak geri kalmamaya çalışıyor.

Başkan Erdoğan, depremzede Kerim'e söz verdiği telefonu gönderdi
Başkan Erdoğan, depremzede Kerim'e söz verdiği telefonu gönderdi
GİRİŞ 25.02.2020 15:36 GÜNCELLEME 25.02.2020 15:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elazığ'da babası ve kardeşini depremde kaybeden, annesi ile birlikte enkazdan sağ kurtarılan 14 yaşındaki Kerim'in isteği üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından telefon gönderildi. Kerim, hastane odasında telefondan ders çalışmaya başladığını belirtirken, anne ise oğluna sarılarak, o gece yaşananları anlattı.

 

 

DEPREMZEDE KERİM'İN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde Baba Necmettin ve oğlu Salih İnce, merkeze bağlı Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki apartmanın çökmesi nedeniyle enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Enkazdan anne Gülsüm 11 saat sonra, 14 yaşındaki oğlu Kerim İnce ise kısa sürede yaralı olarak ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Annenin hastanede tedavisi tamamlanırken, oğlu Kerim'in ise tedavisi sürüyor.

TELEFONU ENKAZDA KALAN KERİM'E ERDOĞAN'DAN JEST

Hastanede tedavisi süren Kerim'i, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüntülü olarak görüşmesini sağlamıştı. Kerim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonunun enkaz altında kaldığını söyleyerek, bulunmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da depremzede Kerim'e yeni bir cep telefonu gönderdi. Kerim, enkazdan 11 saat sonra çıkan annesine sarılarak hayatını devam ettirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği telefonda da derslerine çalışmaya başladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde telefon istediğini ifade eden Kerim İnce, "Telefonum geldi. Çok sevindim. Cumhurbaşkanımızı sevdiğim için telefonun ekran fotoğrafı olarak onun resmini koydum. 2 oyun yükledim. Sosyal aktiviteler var. Telefonumdan ders videoları da dinliyorum. Burada hastanede biraz geri kaldım. Derslerimden bu açığı kapatmak için ders videoları izliyorum" dedi.

"BİRBİRİMİZE MORAL OLUYORUZ"

Deprem anında eşinin, 2 çocuğunun ve yeğeninin dışarı çıktığını aktaran Gülsüm İnce, "Deprem anında ben içeride kaldım. Bina üzerime çöktü. Eşim ve küçük oğlum hayatını kaybetti. Oğlumun da ayakları kırıldı. Bende 11 saat enkazın altında kaldım. Bu saatten sonra her şeyim oğlum. Oğluma tutunuyorum. Birbirimize moral oluyoruz. Telefonum yanımdaydı 112'yi aradım. Onlar bana enkaz altında destek çıktılar. 11 saat enkazın altında kalırken AFAD ekipleri geldi. Onlar bizi kurtardı. Vücudumda ezikler ve morluklar vardı" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    zalım 11 pro max aldırmış
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    reisim gene gönülleri feth etmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi