Bakanlıktan tüm hastanelere koronavirüs genelgesi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi ilan edildi. Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personeli üzerindeki yükün azaltılması amacıyla yeni tedbirler aldı.

Bakanlıktan tüm hastanelere koronavirüs genelgesi
Bakanlıktan tüm hastanelere koronavirüs genelgesi
GİRİŞ 20.03.2020 23:02 GÜNCELLEME 20.03.2020 23:09
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personeli üzerindeki yükün azaltılması amacıyla yeni tedbirler aldı.

Sağlık Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelgeyle hangi şartlara sahip sağlık kuruluşlarının pandemi hastanesi olacağını belirledi.

Bünyesinde enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, iç hastalıklar uzmanı hekimlerden en az 2'si olan hastaneler Pandemi Hastanesi kabul edilecek.

 

 

"Pandemi hastanesi" olarak belirlenen kuruluşlarda 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunma şartı aranacak. 

Pandemi hastanelerinin yetersiz kaldığı yerlerde 2. basamak erişkin yoğun bakım ünitesi bulunan hastaneler de pandemi hastanesi olarak hizmet verecek. Pandemi hastanelerinde, pandemi hastalarına ayrılmış bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirlenecek ve üniteler bu vakalar için rezerve edilecek.

YORUMLAR 71
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki Tabloya bakınca ; Enkaz altındaki Suriyeli Çocuk Şahadet Parmağını kaldırıp, Ölünce Her şeyi Allah, a anlatacağım! demişti?.....Anlatmış galiba??? .
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Millet?.. EVDE KAL.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz gerekli önlemleri alıyor?.. İnşaAllah bu Salgın fazla zarar vermeden üstesinden geleceğiz?.
    Cevapla
  • Berk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa gereksiz çıkan insanlar yüzünden süreç gittikçe uzuyor. Yakında evde oturanları da evde tutamayacağiz. Bu süreç uzarsa sıkıntı olur hem evde oturanlara adaletsizlik hem haksızlık...
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    en riskli bölgeler hastaneler bakanlık aciliyeti olmayan bölümlere hasta kabul ettirmemeli hala ehliyet yenilemek için rapora gelenmi ararsın estetik için gelenimi ararsın ne bu vurdumduymazlık virüsün yayılmasına zemin hazırlıyorlar.En riskli gurup sağlık çalışanları 3 arkadaşımız malesef pozitif çıktı bide engellilere verilen izinler zaten aksaklıklara yol açıyor en azından aciliyeti olmayan hastaların bir müddet kabulu uygun değildir saygılar dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi