Çift penisli, çift popolu bebek

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, iki penis, iki testis ve iki anüsle dünyaya gelen bebek doğdu. 3 ay önce doğan bebeğin ailesi dava açmaya hazırlanıyor.

Çift penisli, çift popolu bebek
Çift penisli, çift popolu bebek
GİRİŞ 08.10.2008 15:17 GÜNCELLEME 08.10.2008 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde yaşayan ev kadını Aysel (27) ve işçi Fatih Bayatkara, yaklaşık 4 yıl süren tedavinin ardından evlat özlemlerinin sona ermesinin sevinciyle birlikte, ''Musa'' adını verdikleri bebeklerinin çift organlı olmasının şokunu aynı anda yaşıyor.

Anne Aysel Bayatkara, AA muhabirine, hamileliği boyunca kendisini Dr. B.Ç'nin takip ettiğini, yedinci aya kadar bu şekilde gözetimin sürdüğünü ve kendisine her şeyin yolunda olduğunun söylendiğini bildirdi.

Tıp imkanlarının gelişmiş olmasının rahatlığıyla hareket ettiklerini ifade eden Bayatkara, ''Anne karnındaki bebeğin tüm uzuvları ve sağlık sorunlarının bilinebildiği söyleniyordu. Doktorum bu konuda beni uyarmadığı için eşimle birlikte tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz. Ancak, şu anda benim için önemli olan çocuğumun sağlık sorunu. Kakasını yapmakta zorlanan çocuğumuz sabaha kadar ağlıyor'' dedi.

Anne Bayatkara, iki penis, iki testis ve iki anüsü bulunan bebeğin, çift organlarının yanı sıra böbreğinin birinin küçük, sağ bacağının da diğerinden 5 santim kadar kısa olduğunu dile getirerek, bebeğin sağlık sorunlarına çözüm bulunmasını ümit ettiklerini anlattı.

-''ANNE KARNINDA BELLİYDİ''-

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansun Demir ise söz konusu bebeği doğuma yakın bir zaman kala kontrol ettiğini ve durumundan şüphelendiğini bildirdi.

Sağlık sorunu bulunan bebeklerde hamileliğin ancak 3 ya da en geç 4'üncü ayında ailenin rızasıyla sonlandırılabildiğini anımsatan Demir, ''Bu konuda hiçbir doktor anne ve babaya (çocuğunuzu aldırın) ya da (yaşatın) demez. Bu karar tamamen aileye aittir. Ancak, hasta bana geldiğinde ultrason görüntülerinden anormal durumdan şüphelenip, kendilerine bildirdim. Cinsel organlarındaki anormalliğin yanı sıra gelişme geriliği de gözlemledim. Doğum, üniversite hastanesinde gerçekleşti, doğum sonrasında teşhisimiz de kesinleşmiş oldu'' dedi.

Prof. Dr. Demir, bu tür doğumsal anomalilere doğuştan kromozom hastalıkları, kullanılan ilaçlar, uzun süreli kortizon alımı ve akraba evliliklerinin neden olabileceğini kaydetti.

ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zorludemir de, bu tür vakalara zaman zaman rastlandığını, ancak tedavisiyle ilgili yorum yapmanın çocuğu muayene etmeden mümkün olamayacağını ifade etti.

Zorludemir, bu tür vakalarda ameliyattan başarılı sonuç alınan hastalarının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR 2
  • vatan sever 15 yıl önce Şikayet Et
    yanlış düşünüyorsun. Emin kardeşim, tarım iaçları konusunda uzman birisi olarak, yanlış düşündüğünü söylemeden duramadım. Malesef halkımız tarım ilaçları konusunda yanlış ve yanlı bilgilendiriliyor. Bu anormal doğum ile tarım ilaçlarını ilişkilendirmeden önce şunu düşün, ABD'de bizim 5 katımız fazla tarım ilacı kullanımı var. kaldı ki ABD'de anormal doğum oranı ile bizim aramızda fark yok. Tarım ilaçlarını, doğru dozda, doğru zamanda, doğru bitkiye ve doğru şekilde uygularsak insana ve çevreye olumsuz hiçbir etkisi olmamaktadır
    Cevapla
  • emin 15 yıl önce Şikayet Et
    şüphelerim var. nedendir bilemiyorum ama benim tahmini Tarımsal ilaçlar ve kimyasal birçok etki yada ben yanlış düşünüyorumm. Ne zaman bebek haberi olsa yada farklı bir doğum olsa Akdeniz illerinde tarımsal bölegeler de bu vakaalar oluyor buda gerek haberlere gerek video sitelerinde izliyor görüyoruz.Allah herşeye kadirdir.Alan da O veren de O.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi