Kısa dönem askerlik ne zaman kalkar?

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''kısa dönem askerliğin kaldırılacağı'' yönündeki haberler soruldu. Gönül, askerliğin yapılış şekli ile ilgili çalışmaların düzeyi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kısa dönem askerlik ne zaman kalkar?
Kısa dönem askerlik ne zaman kalkar?
GİRİŞ 01.05.2009 14:52 GÜNCELLEME 01.05.2009 14:52
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Kendilerine çok şey borçlu olduğumuz çalışkan halkımızın 1 Mayısını gönülden kutluyorum'' dedi.

Bayındır ilçesinde düzenlenen 12. Çiçek Festivali'ne katılmak üzere İzmir'e gelen Gönül, festival kapsamında ilçe merkezinde kurulan çiçek firmalarının standlarını dolaştı. Üretici firmalarla çiçekler hakkında sohbet eden Gönül, açılış törenine katıldı.

Güneydoğu'da şehit düşen askerlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gönül, şehit cenazeleri için dün Diyarbakır'da bulunduğunu belirterek, şehitlerin kutsal bir görev için seçilmiş ve en yüksek rütbeye çıkmış insanlar olduğunu söyledi.

Gönül, ''Hayatlarının baharında gençlerimizi toprağa vermenin acısını beraber yaşadık. Onların sayesinde bu bayraklar dalgalanıyor, istiklalimiz ve şerefimiz devam ediyor. Onlara çok şey borçluyuz'' dedi.

Bugünün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı olduğunu hatırlatan Gönül, Türkiye'nin doğal kaynaklar bakımından dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Emek bir ülkenin sahip olduğu en yüksek güçtür. Türkiye tabi kaynaklar bakımından en fakir ülkelerden biridir. Petrolümüz, demirimiz, kömürümüz yoktur. Bir şey var ki, Türkiye'yi bugün dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline getirmiştir. O da çalışkan halkımızdır. Kendilerine çok şey borçlu olduğumuz çalışkan halkımızın 1 Mayısını gönülden kutluyorum.''

Bayındır'ın İzmir'in en güzel ilçeleri arasında yer aldığını, tabiatı, verimli toprağı ve suyu bulunduğunu belirten Gönül, ilçenin çiçekçilik konusunda tüm ülkede kendisini kabul ettirdiğini ifade etti.

Çiçekçiliğin yalnız bir tarım değil, bir kültürün ürünü olduğunu, çiçekçilik yapabilmesi için insanın kültür seviyesi ve güzel sanatlarda belli seviyeye gelmesinin şart olduğunu dile getiren Bakan Gönül, Bayındır'ın bu özelliklere sahip bir ilçe olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, göreve yeni seçilen yerel yöneticileri de kutladığını kaydetti.

-ÇİÇEKÇİLERİN SORUNLARI-

Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, ilçedeki iç ve dış mekan süs bitkisi üretimi hakkında bilgiler verdi. Aktaş, ilçede 2 bin 500 kişinin çalıştığı sektörden yıllık 20 milyon TL gelir elde edildiğini ifade etti.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiç, festivalin gelecek dönemde fuar haline getirilmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. Türkiye'deki birçok belediyenin Bayındır'daki çiçekçilik sektörünü keşfettiğini, giderek artan bir ilginin söz konusu olduğunu bildiren Kertiç, geleceğe yönelik büyük umutlarının olduğunu kaydetti.

Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, resmi olarak 40 yıldır, rivayetlere göre yüzyıllardır çiçekçiliğin yapıldığı ilçenin son yıllarda hızlı bir gelişme katettiğini ifade etti.

Törende ilçedeki çeşitli okulların folklor ekipleri halkoyunu gösterileri sundu.

Tören sonrası restore edilerek hizmete sokulan belediye binasının açıldı.

-ASKERLİKLE İLGİLİ DÜZENLEMELER-

Açılış sonrasında bir gazetecinin bazı gazetelerde yer alan ''kısa dönem askerliğin kaldırılacağı'' yönündeki haberleri hatırlatması üzerine, Bakan Gönül şöyle konuştu:

''Askerliğin yapılış şekli pek çok değişik düzenlemelerle yürütülüyor şu anda. Bunun daha basitleştirilmesi, daha hizmete yönelik hale getirilmesi, yönünde bazı çalışmalar var. Bu çalışmalar henüz neticelenmiş değil, neticelenmesi için kanun tasarısı haline gelmesi lazım. Henüz ortaya çıkmış değil, bakanlıkların görüşmesi olmuş değil. Şekillendiği zaman sizlere bilgi sunacağız. Her konuda her çalışma yapılabilir.''

Basın mensubunun ''basında çıkan haberler doğru mu'' şeklindeki ikinci sorusunu da Bakan Gönül şöyle yanıtladı:

''Basında çıkan haberler bizim dışımızdadır. Kendilerine göre haberler yazıyorlar. Doğru bulmak lazım, şöyle demek lazım, arkadaşlarımız vazifelerini yapmaya çalışıyorlar, ama mühim olan, hangi kanunun çıkacağıdır, buna TBMM karar verir. Dolayısıyla, çalışma yapılıyor, hükümetimiz neyi TBMM'ye teklif edecek, milletvekillerimiz neyi uygun görecekler, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 87
  • sedat 13 yıl önce Şikayet Et
    yeter. bunu yetkililerin görmemesi imkansız ya şu an askerim biz askerlik yapmıyoruz ki uşaklık yapıyoruz. burası peygamber ocağı değil hizmetçiler birliğinde çalışıyorum .BÜTÜN SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM ÇIKINCA TSK SEVGİM YOK ARTIK OLAMAZDA.SİVİL HAYATTA KARŞILAŞIRSAM ONLARI İNSAN YERİNE KOYMAYACAĞIM
    Cevapla
  • ibrahim setay 14 yıl önce Şikayet Et
    gerçek eşitlik. dövizli askerlik hala devam edecekse şöyle bir sorun olmayacakmı zengin ailelere sahip çocuklar her halükarda kısa dönem olarak bu askerliği yapacak üzüldüğüm konu şudur en güvenilen kurum TSK son dönemlerde sanki kasıtlı olarak tepki çeken işler yapmaya başladı verilen şehit sayıları yapılan Türk açılımları kimse unutmasın vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır
    Cevapla
  • ibrahim setay 14 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl eşitlik. bazı uzun dönem askerlik yapan arkadaşlar bu habere pek bir sevinmişler ama her ne iş ise dövizli askerlik yapanlara sporcuların yaptığı askerliğe seslerini çıkartmıyorlar bundan da anladığım kadarıyla ünv. okuyanlara karşı bir kompleks içinde bulunduklarıdır. Eğer tarkan için bedelli çıkartan yurtdışına askerlik yüzünden kaçan futbolcu için askere alma süresini uzatan kurumumuz eğer eşitliği gerçekten önemsiyorsa gerçekten tek tip askerlik olur dövizli askerlik kalkar
    Cevapla
  • ilker aa 14 yıl önce Şikayet Et
    koltuklar gidici. bu gidişle meclisteki çoğunluk sandalye sayısını azaltmaya niyetlenmişler belli.İster açıköğretim ister örgün,bu gençleri üzerseniz,gerçekten koltuk sayısında ciddi azalma olacak
    Cevapla
  • Doğukan21 14 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet yanar. Ben akp ye oy vermiş biri olarak şunu söylüyorum; son dönemlerde can sıkıcı birçok adım atan hükümet asıl yarayı bu askerlik mevzuundan alacak. Bizler dört yılımızı üniversiteye vermişiz atanacağız diye arada yılları kaybetmiş durmuşuz şimdi bir de askerlikten bir yıl kaybetmek istemiyoruz. Ahmet yılmaz kardeşim gibi bende akp hayranıyım ancak bu kanun meclisten geçerse bir daha akp ye canımı alsalar oy vermem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı