Yenice'deki tren kazasında tazminat

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2001 yılında meydana gelen tren kazasında ölen Adana Koleji öğretmenlerinden Seda Küçükşahin'in ailesinin, TCDD aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonuçlandı.

Yenice'deki tren kazasında tazminat
Yenice'deki tren kazasında tazminat
GİRİŞ 18.07.2009 13:19 GÜNCELLEME 18.07.2009 13:19

Adanalı Küçükşahin ailesi, 14 Eylül 2001 tarihinde Tarsus'a bağlı Yenice beldesi yakınlarında Adana'dan Mersin istikametine giden 4 bölümlü yolcu treninin son vagonunun raylardan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren kızları Seda Küçükşahin (27) için başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı.

Seda Küçükşahin'in babası Süreyya Küçükşahin ve annesi Gönül Küçükşahin'in avukatı Hilmi Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili olarak Tarsus Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ceza davasında ''taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak'' suçundan makinistlerden Mesut K'nin 3 yıl hapis cezası ve 300 TL para cezasına mahkum edildiğini, 3 makinistin de beraat ettiğini söyledi.

Özgül, Küçükşahin ailesi adına, 10 Aralık 2002 tarihinde Tarsus 2. Asliye Hukuk Mahkemesine TCDD Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davasının da sonuçlandığını belirtti.

Mahkemenin, TCDD Genel Müdürlüğünün, baba Süreyya Küçükşahin ve anne Gönül Küçükşahin'e toplam 42 bin TL maddi ve manevi tazminat davası ödemesine karar verdiğini anlatan Özgül, ''Müvekkillerimin, ölen kızlarının desteğinden yoksun kaldıkları ve manevi olarak zarar gördükleri gerekçesiyle verilen bu karar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından da onandı'' dedi.


TAZMİNATLA KÜTÜPHANE YAPTIRILACAK


Ölen öğretmen Seda Küçükşahin'in ağabeyi Serdal Küçükşahin de maddi ve manevi tazminat davasından kazandıkları parayla kardeşinin adına birkaç okulda kütüphane yaptıracaklarını söyledi.

Kız kardeşini, demir yollarındaki altyapı eksikliği ve ihmalden kaybettiklerini öne süren Serdal Küçükşahin, ''Kazanılan maddi ve manevi tazminat, canın bedeli olamaz. Biz, alacağımız parayla kardeşimin adına bazı okullara kütüphane yaptıracağız adını yaşatmaya çalışacağız. İnşallah benzer kazalar yaşanmaz'' diye konuştu.

Tren kazasında Seda Küçükşahin ile birlikte Şule Özyurt, Ümran Kara ve Gülay Yılmaz yaşamlarını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: (AA)
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar