82 yıllık Türkün Yeni Âmentüsü

Yıl 1928, Ankara'da CHP'nin Hakimiyet-i Milliye Matbaasında Osmanlıca yazıyla 60 sayfalık bir kitap yayınlandı. İsmi: "Türkün Yeni Amentüsü". Mehmet Şevket Eygi, bugünkü yazısında o amentüyü hatırlattı.

82 yıllık Türkün Yeni Âmentüsü
82 yıllık Türkün Yeni Âmentüsü
GİRİŞ 26.06.2010 09:48 GÜNCELLEME 26.06.2010 09:48
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Mehmet Şevket Eygi'nin yazısından bir kesit

Yıl 1928, Ankara'da Osmanlıca yazıyla 60 sayfalık bir kitap yayınlanır. İsmi: "Türkün Yeni Amentüsü". Yazarı: Safi adında biri. CHP'nin Hakimiyet-i Milliye Matbaasında basılmış. Bu kitabın kapağında şu satırlar yer almaktadır:

"Kahramanlığın örneği olan ve vatanın istiklalini yoktan var eden Mustafa Kemal'e, onun cengaver ordusuna, yüce kanunlarına, mücahid analarına ve Türkiye için ahiret günü olmadığına iman ederim,

Eyilikle fenalığın insanlardan geldiğine, büyük milletimin medeni cihanda en büyük mevkiyi kazanacağına, hamaset dasitanlarıyla tarihi dolduran kudretli Türk ordusunun birliğine ve Gazi'nin Allah'ın en sevgili kulu olduğuna kalbimin bütün hulusi ile şehadet ederim..."

Aradan 82 yıl geçti, bu kafadaki insanlar hâlâ var. M.Kemal'i tanrılaştırıyorlar.

Bu adamların âmentüsüyle Müslümanların Âmentüsü bağdaşır mı?Elbette bağdaşmaz.

İstikbali yoktan var etmek...

Türkiye için âhiret günü olmamak...

Bunlar İslam inançlarına aykırı şeylerdir.

Atatürkü tanrılaştıranlar Atatürkçülük adında bir ideoloji, hattâ bir din üretmişlerdir.

Bu zihniyet İslam'ı ve Müslümanları Türkiye için en büyük tehdit ve tehlike olarak görüyor.

Türkün Yeni Âmentüsü kitabının yazarı Sâfi kimdir?Bu zat hakkında bilgim yok. Acaba Selanikli midir?

Türkiyeyi İslam ve Müslümanlar mı geriletti, yoksa Sâfi'ler mi?

Şintoist,Budist, Konfüçyanist Japonya çok ilerledi de, Türkiye niçin onun kadar ilerleyemedi, kalkınamadı?İslâm yüzünden mi, Sâfi'ler yüzünden mi?

(www.milligazete.com.tr)

YORUMLAR 51
  • AHMET AYDIN 13 yıl önce Şikayet Et
    HAKAN İSLAM.KİM MİDİR. HAKAN İSLAM,yehova şahitlerinin henüz birinci sınıfında okuyan,hıristiyanlaştırılabilir beyisizler den bir tanesidir.Onlar önce bütün dinlerin kardeş olduğunu beyinsizlere yerleştirir,sonra mademki hepsi aynı,gel senin işine hangisi geliyorsa,hangisi kolaysa,hangisinin ibadeti az ise ona inan diye istavrozu öptürürler.İŞTE BÖYLE İNSANLARIN, ANA BABALARIN,AHİRETTE VERECEKLERİ HESAP ÇOK ZOR OLACAK.ALLAH hasan islam gibilerin ana babasına yardım etsin.kendisine de.mucizesini göstersin ve gerçek islama getirsin
    Cevapla
  • damaroperasyonu 13 yıl önce Şikayet Et
    HAKAN İSLAM, neden hristiyan ya da yahudi değilsin?. Kendini Müslüman zannedeceğine, diğer dinlerin mensubu zannetmen anlattığın inanca göre daha mantıklı.
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    malum. provakatör yine sahnelerde kesinlikle dikkate alınmamalı.sözkonusu şahıs ne milli görüşçü,ne hoca efendinin grubundan ve nede ak partilidir.yorumlarını incelediğinizde çelişkilerini çok rahat görebilirsiniz.minare fetvasını bulamadınmı daha :) aşağılarda gezinmeye devamm..
    Cevapla
  • AHMETFURKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Eşref Edip Beyin " Kara Kitabı". ile Hasan Hüseyin CEYLANnın "Cumhuriyet Devrinde Din-Devlet İlişkileri" kitabının mutlaka okuyun. Âhir zamanda iman muhafazası elbette çok zordur.Onun için evvela sahih bir imana sahip olduktan sonra,imanı yok edecek şeyleri iyi ögrenmek gerekiyor.Biz müslümanlar yoktan var edenin sadece Tek Yaratıcı olan Allâhü Teâla olduguna inanırız.Aksini iddia insanı dinden çıkarır.İman bir bütündür,müslüman kalmak için 6666.ayetinin tamamına iman gerekir.
    Cevapla
  • AHMETFURKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    &quotHakan İslam" Klinik Vaka... şayet "Hakan İslam"Kendini müslüman olarak tanımlıyorsa, "DİNLER ARASI DİYALOG" faaliyetinin müslümanı ne hale getirdiğini görün."Devekuşu" misali üç dinin arasında bocalayıp duruyor.Kadir Mısıroglu,Prof.Yümni Sezen(Dinlerarası Diyalog İhaneti),Mustafa Oruç(Diyalog Tuzagı) kitapları gerçekleri yazıyor.80.Ayasasası Yürürlükte iken, 61.ve 24 anayasalarının da geçerli oldugunu iddia eden şaşkınlar hala var.Tek hak ve mensuplarını ehli necad yapacak son hak din İslamdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...