Konya'da kazada ölen doktorlar defnedildi

Konya'da minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş Trabzon'da, Dr. Abidin Turgut ise Adıyaman'da toprağa verildi.

Konya'da kazada ölen doktorlar defnedildi
Konya'da kazada ölen doktorlar defnedildi
GİRİŞ 26.09.2010 17:45 GÜNCELLEME 26.09.2010 17:45

Konya'nın Kulu ilçesindeki kazada ölen Yrd. Doç. Dr. Karakaş'ın cenazesi, Konya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla götürüldüğü Ankara'dan, havayoluyla ile Trabzon'a getirildi.

Karakaş için, Yenimahalle'deki İncirlik Camisi'nde cenaze tören düzenlendi. Törene, Karakaş'ın akrabalarının yanı sıra KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, üniversiteden öğretim görevlileri ile öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Aslan, törendeki konuşmasında, Karakaş'ın çok dindar, merhametli, yumuşak huylu, çevresinde sevilen bir insan olduğunu belirterek, '' Biz oda olarak çok değerli bir üyemizi, KTÜ olarak iyi bir öğretim üyesini, Trabzon olarak iyi bir evladımızı, ailesi çok değerli bir şahsiyetini kaybetti. İnşallah öbür tarafta yeri cennettir'' dedi.

Karakaş'ın cenazesi daha sonra kılınan öğle namazının ardından Akçaabat ilçesi Akçakale beldesindeki aile mezarlığına defnedildi.

Karakaş'ın eşi doktor Gülsüm Karakaş'ın olay yüzünden fenalık geçirdiği, kaldırıldığı Trabzon'daki bir hastanede tedavi gördüğü için cenazeye gelemediği öğrenildi.

İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçici olarak görev yapan ve bir süre sonra vatani görevi yapmak için Samsun'a gideceği öğrenilen Taner Karakaş, dün, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğretim görevlileri ile öğrencilerini taşıyan 34 FC 4804 plakalı minibüsle Kapadokya gezisine giderken kaza geçirmiş, Şarampole devrilen minibüste, Karakaş ile asistan doktor Abidin Turgut ölmüş, 11 öğrenci de yaralanmıştı.

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN DR. ABİDİN TURGUT, MEMLEKETİ ADIYAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Konya'da minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Abidin Turgut, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Konya'nın Kulu ilçesindeki kazada ölen Dr. Abidin Turgut için Adıyaman Ulu Cami'de tören düzenlendi. Törene Dr. Abidin Turgut'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Dr. Abidin Turgut'un babası Bekir Turgut'un ayakta durmakta güçlük yaşarken, ağabeyi Ebubekir Turgut sık sık tabuta sarılarak göz yaşı göktü.

Dr. Abidin Turgut'un cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Dr. Abidin Turgut, Karedeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş ve öğrencilerle Kapadokya gezisine giderken kaza geçirmişti. Kazada Dr. Abidin Turgut'un kullandığı 34 FC 4804 plakalı minibüs devrilmiş, Turgut ile Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş hayatını kaybetmiş, 11 öğrenci de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti