Samsun'da sel sonrası ekip seferber oldu

Samsun'da bugün sağanak yağış ile birlikte meydana gelen selin ardından ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Samsun'da sel sonrası ekip seferber oldu
Samsun'da sel sonrası ekip seferber oldu
GİRİŞ 02.05.2011 23:58 GÜNCELLEME 02.05.2011 23:58

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yuzuf Ziya Yılmaz, gece boyunca çalışmaları yerinden inceledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, SASKİ ekipleri ile Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekipleri, vidanjörler yardımıyla bodrum katlar ile evlerin bahçesindeki suları boşaltmak için gece boyunca çalıştılar.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yuzuf Ziya Yılmaz, 60'a yakın bodrum katın su baskınından zarar gördüğünü söyledi. Başkan Yılmaz, "Bugün saat 17.00 sularında bardaktan boşalırcasına yağan yağmur özellikle Atakum, Karasamsun, Baruthane ve Ihlamur Bulvarı'nda yamaçlardan kopardığı çamurlarla şehrin alt yapısını kapattı. Bütün ızgara ve alt yapı sistemin üzerinde tabaka oluşturdu.

Alt yapı sisteminin taşıyıcı özelliğini kaldırdı. Raylı sistem güzergahı da yer yer çamur doldu. Ekiplerimiz çalışıyor. Gerek itfaiye gerek vidanjörler gerek su idaremizin temizlik ekipleri çalışıyor. Sabaha kadar da çalışacaklar. Sabahleyin bir problem kalmayacak. Raylı sistem hattını işletmeye açacağız. 60'a yakın bodrum kat daireyi su bastı. Onları da vidanjörlerle sabaha kadar temizleyeceğiz. Bütün fiziki olumsuzlukları ortadan kaldıracağız. Şükür can kaybı olmadı” dedi.

Bun bir tabii afet olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu tür sonuçlarla karşılaşmamak için tedbirler alıyoruz. Yarım saat içinde kovadan dökülür gibi yağmur yağışı çamur deryasına çevirdi. Vatandaşlarımızın evlerinde oluşan çamur ve sokaktaki kirlilik birkaç gün içinde temizlenir. Şehrime ve şehrim insanlarına geçmiş olsun dileklerimi içtenlikle iletiyorum” diye konuştu.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!