Gümrük Muhafaza memurları yeni KHK'yı bekliyor

Gümrük Muhafaza memurlukları, son iki yıldır mücadelesini verdiği özlük hakları için TBMM'ye mesaj gönderdi..

Gümrük Muhafaza memurları yeni KHK'yı bekliyor
Gümrük Muhafaza memurları yeni KHK'yı bekliyor
GİRİŞ 30.07.2011 00:21 GÜNCELLEME 30.07.2011 00:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gümrük Muhafaza Memurlarının TBMM'ye vekillere ulaştırılması için gönderdikleri mesaj şöyle;
 
Bilindiği üzere, 8 Haziran 2011 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilatı ve Görevleri Hakkında 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Gümrük Muhafaza personeli “Denetmenlik” ünvanı öngörülmesi, “Yıpranma” ve “Tazminatlar” gibi özlük düzenlemeleri üzerine son iki yıldır mücadelesini verdiği haklara yönelik değişiklik önerileri bahse konu KHK’de yer almamıştır.
 
Görevi yasal ticareti zorlaştırmaksızın “vergi toplamak” ve sosyo-ekonomik, beşeri-toplumsal hayata son derece olumsuz etkileri olan uyuşturucu, silah/mühimmat, ticari eşya ve insan kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetlerle mücadele etmek olan Gümrük Personeli, hudut kapılarında 24 saat esasına dayalı görev yaparak, bireysel ve ailevi yokluklar içerisinde son derece özverili çalışmalar yürütmektedir. Bunun en somut örneği ise  son yıllarda Türk Gümrük İdaresince gerçekleştirilen uyuşturucu yakalamalarının tüm Avrupa Gümrük İdarelerinin toplamına eşdeğer miktarlara ulaşmasıdır.
 
Türkiye genelinde yıllık yaklaşık 1,7 milyon/adet ithalat, 2,2 milyon/adet ihracat olmak üzere  toplam 3,9 milyon/adet beyanname, 33.399.989 adet gelen, 34.268.314 adet giden yolcu işlemlerini yerine getiren, toplam vergi gelirinin %18’ini tahsil eden (yaklaşık 28,6 milyon/TL) yine yıllık yaklaşık 334 milyar dış ticaret hacmini gerçekleştiren öte yandan, 2010 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyon ve yakalamalar sonucunda; 3260 olayda 424.531.576 TL’lık ticari eşya ve 62 olayda 43.802.496 TL değerinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ortaya çıkarılmıştır. 2010 yılı içerisinde ortaya çıkarılan kaçakçılık olaylarının mali boyutu toplamda 468.334.072 TL’yi bulmuştur.  Teşkilat yasaları uzun yıllara hitap etmekte ve personelin özlük haklarına yönelik eksik ya da çağa uygun olmayan düzenlemeler hem teşkilatın hem ülkemizin kaybı ve zafiyeti olarak engellenemez yaralar açmaktadır.
 
Ülke ve kurumumuz adına olumlu katkılar sağlaması bakımından anılan yeni KHK’de Denetmenlik ünvanına yönelik  görüş ve önerilerimizin dikkate alınması büyük yarar sağlayacağı düşünülmektedir.
 
 
Gümrük Muhafaza Personeli Derneği

YORUMLAR 3
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretlide bekliyor ama... daha çooook bekleyeceğiz demekki...
    Cevapla
  • kay3878 12 yıl önce Şikayet Et
    kaçan kurtulur bu kurumdan. fırsat bulan kaçsın bu kurumdan
    Cevapla
  • kay3878 12 yıl önce Şikayet Et
    gümrük muhafaza ayda 360 saat çalış çalış çalış. kurumdan fırsat bulan kaçıyor arkasına bakmadan.ayda 140 saat çalışanda 240 saat çalışanda 360 saat çalışanda aynı maaşı alıyor adaletmi bu?silah taşıyoruz tazminatı yok yıpranması yok? hakkını arayanlara hemen geçici görevlere gönderiyorlar.yok böyle başka bir kurum patagonyada bile...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır