Teröristin bir günü: Domuzla besleniyoruz

Hakkâri’de teslim olan PKK’lı R.D.’nin, örgütle ilgili önemli bilgiler aktardı. Türkiye'ye nasıl sızdıklarını anlatan R.D., dağda bir günlerinin nasıl geçtiğini ve neler yediklerini de söyledi.

Teröristin bir günü: Domuzla besleniyoruz
Teröristin bir günü: Domuzla besleniyoruz
GİRİŞ 01.09.2011 16:22 GÜNCELLEME 01.09.2011 16:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hakkâri’de teslim olan PKK’lı terörist R.D.’nin, terör örgütüyle ilgili önemli bilgiler aktardığı öğrenildi. R.D.’nin, İran sınırından Türkiye’ye nasıl sızdıklarını ve Türkiye sınırları içinde bir günlerini nasıl geçirdiklerini anlattığı bildirildi. Habertürk Gazetesi'nden Çağlar Birinci'nin haberine göre R.D’nin anlattıkları arasında, terör örgütünün, İran sınırındaki Esendere mevkiinin güneyindeki 475 No’lu sınır taşının bulunduğu noktadan içeri girdikleri bilgisinin yer aldığı da öne sürüldü.

10 KİŞİLİK GRUBUN LİDERİYMİŞ

Alınan bilgilere göre, 2005 yılında Van Başkale’den İran’a geçerek PKK’ya katıldığını, örgüt tarafından uzun yıllar Hakkâri bölgesinde 10 kişilik PKK grubunun lideri olarak görevlendirildiğini anlatan R.D.’nin, teröristlerin dağda yaban domuzu ile beslendiklerini söylediği belirtiliyor.

İRAN’DAN GİRİYORLARMIŞ

İtirafçı R.D.’nin anlattıklarından terör örgütü mensupları hakkında önemli bilgiler elde edildi. Bu bilgilere göre, teröristlerin, İran sınırından Türkiye’ye geçerken kullandıkları, Şemdinli ile Esendere arasında kalan sınır bölgesindeki noktalar belirlendi. İtirafçının şöyle konuştuğu iddia edildi: “Şemdinli Şehidan Dağı’nın sol yamacında bulunan mağara önü bölgesi olarak bilinen Aşağı Kayalar Bölgesi ile Şehidan Dağı’nın sağ yamacında bulunan Tisi Köyü’nün bulunduğu nokta ve Esendere Aledar Dağı (Mirdavut tepe) güneyinde bulunan 475 No’lu sınır taşının olduğu noktadan Türkiye’ye giriş çıkış yapılır.”

Öğle yemeği yaban domuzu

R.D.’nin, şöyle dediği iddia edildi: “Türkiye sınırları içerisinde sabah saat 04.00’te hava aydınlanmadan kalkılır. Bölgelerde asker tarafından operasyon yapılıp yapılmadığı, tepelere çıkılarak saat 08.00’den 09.00’a kadar keşif yapılarak kontrol edilir. Geceyi geçirdiğimiz yerde çay, zeytin ve peynirden oluşan kahvaltı yapılır. Bu sırada güvenliğimiz için tepelerde nöbetçi bekler. Öğle yemeği için ise vurulan yaban domuzları yenir. Saat 13.00-13.30’a kadar uyuyup dinlenilir. Ardından da tavla, satranç gibi oyunlarla zaman geçirilir. Akşam yemeği yenilmez. Tepelere, keşif, gümrük için vergilendirme, yakın köylerden ihtiyaç olan malzemeleri alma gibi görevlere çıkılır ve sonra kamp noktasına dönülür.”

KANDİL'İ BÖLEN TALİMAT

Öte yandan BUGÜN gazetesinden Kemal Elibol'un haberine göre PKK’nın askeri kanat sorumlusu Suriyeli Fehman Hüseyin’in eylem talimatı örgüt tabanında “çatlağa” neden oldu. Hüseyin’in Kandil’den verdiği “eylem yapın” emrine bazı teröristlerin karşı çıktığını tespit edildi.

Asker ve polisi hedef alan silahlı ve bombalı eylemler ile adam kaçırma eylemlerini tırmandıran terör örgütü PKK’da “çatlak” yaşandı. İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda, şiddet eylemlerinin artırılmasını isteyen sözde HPG sorumlusu Dr. Bahoz- Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’e örgüt tabanından karşı çıkıldığı ifade edildi. Turizmi sabote etmek amacıylaAntalya ve İzmir’de düzenlenen son eylemlerin talimatını da bizzat Fehman Hüseyin’in verdiği kaydedildi.

Rapora göre, “her fırsatta eylem yapın” talimatı verenHüseyin’e bazı bölge sorumluları ve bölük komutanları, “Hemen eyleme kalkışmayalımbiraz bekleyelim” karşılığını verdi. Talimatlarına karşı çıkılması ve tabandan çatlak seslerin yükselmesiHüseyin’in moralini bozdu.

TEHDİT SAVURDU

PKK’da “liderliğe” oynayan Suriye asıllı FehmanHüseyin’in telsizden emirlerine karşı çıkan sözde örgüt sorumlularına, “Size verdiğimemri uygulayın” diyerek tehditler savurması kayda girdi. Son dönemde başına buyruk hareket etmesi yürütme konseyinde rahatsızlık yaratanHüseyin’in örgütün başına geçebilmek için şiddet eylemlerini tırmandırmak istediği öne sürüldü.

Otonom timleri kurdular

DoğuGüneydoğu’da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen örgütsel dokümanlarda PKK’nın asker ve polise ait “özel harekât” timlerine karşı “otonom” adı verilen silahlı timler kurduğu ortaya çıktı. Fehman Hüseyin’e bağlı kurulan “otonom” timlerinin özel timlerin operasyon ile arama/tarama faaliyeti yürüttüğü kırsal alanda “pusuya” yerleştirildiği istihbarat raporuna girdi.

KANDİL’DE EĞİTİM

Raporda, çok sayıda silah ve mühimmatla donatılan “otonom” timlerinin “Karadeniz Açılımı” projesinde sahaya sürülmesinin planlandığı belirtildi. Doğu ve orta Karadeniz kırsalına gönderileceği duyumu alınan ve Kandil’deki kamplarda askeri eğitimden geçirilen timlere karşı istihbarat ve operasyonel çalışmalara ağırlık verilecek.

Haberleşme yöntemi değişti

PKK yönetiminin dinlemeye karşı cep, uydu telefon ve telsiz haberleşmesini zorunlu olmadıkça kullanmayacağı belirlendi. Şifreli haberleşme yöntemine geçmeyi düşünen örgütün “riski” az olduğu için yol kesme ve adam kaçırma eylemleri tasarladığı tespit edildi. Raporda, “Örgüt, bu tarz eylemlerle olay yerine sevk edilecek birliklere mayın tuzaklı bombalarla eylem yapmayı planlıyor” denildi.

Kaçırdıkları taksi şoförünü öldürdüler

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde arkadaşları ile birlikte ilçe merkezi yakınlarındaki Aksu Deresi’nde piknik yaparken önceki gün PKK’lı teröristlerce kaçırılan taksi şöförü 42 yaşındaki İbrahimErgil öldürüldü. Ergil’in arkadaşları ilçe merkezine giderek durumu Jandarma’ya bildirince bölgede operasyon başlatıldı.

Taksi şoförünün kaçırıldığı bölgeye giden 2 Kobra helikopteri bölgede keşif çalışması yaptı. Özel eğitimli jandarma timlerinin operasyonları sabaha kadar devametti. Jandarma timleri operasyon sırasında İbrahimErgil’in cesedini Aksu Deresi üzerindeki köprü yanında buldu. Uzun namlulu silahla başına ateş edilerek öldürülen Ergil’in cesedi savcının incelemesinin ardından Elazığ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

YORUMLAR 7
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    başlığa kızmayın.... başlığa kızıp olayı farklı yöne çevirerek teröristlere sempati sağlayamazsınız. boşuna kasmayın. herkes biliyor kimin ne olduğunu. bu dağ vahşilerinde zaten din iman yok. domuz yemesi normal. ramazanda kadınlarla ellerinde biralar alem yapar bunların akıllıları, enayileri de dağda gezip geberir...
    Cevapla
  • Haldun Demircialioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    YILAN. Yılan yiyecek bulamadığı zaman kendi yavrularını yer. Terör örgütü asker ve polisle uğraşamaz hale gelince sivil vatandaşlarla uğraşır. Bunu yaparken de Türk ve Kürt ayırtetmez, ediyormuş gibi yapar ama bir noktaya kadar. PKK köşe sıkıştıkça hata yapacak hata yaptıkça kendi sonunu hızlandıracak adımlar atacak. Bu örgüt Türkiye istesin 2013'e kadar sesi soluğu kesilir...
    Cevapla
  • Ahmet Şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırmadım.. Öğle yemeğinde birbirlerini yiyorlarmış,şaşılacak bir durum değil.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRİST İTİRAFI VE YABAN DOMUZU KESRETİ!. Vayyy canına!Bizde; -bu yaban domuzları çok kısa sürede neden böyle atış gösteriyor?diye düşünüp duruyorduk!Hemde TARIM Bakanlığı avını teşvik ettiği halde..Demek kasıtlı olarak yayılıyor ha!!Demek ki;TERÖRE BAĞLI OLARAK ARTIRILIYOR!..VesSELAM
    Cevapla
  • Hukumetin Sevgili Kulu 12 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan başlık güya domuz eti yemeleri vurgulanmak isteniyormuş. kardeşim keklik tavşan geyik ceylan vardıda mı yemiyorlar ne varsa onla yetiniyorlar ben olsam bende yerdim. vahşi avcılar yabani hayvan mı bıraktılar yaz kış demeden hayvanları katleden zihniyet inanın eğer yenseydi domuz bile kalmazdı.haberden daha güzel başlıklar çıkarabilirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!