Öcalan'ın kellesini alacağı PKK'lılar

Taraf Gazetesi’nin terör ve güvenlik uzmanı yazarı Emre Uslu, PKK'nın Hakkari'deki hain saldırısıyla ilgili ilgin iddialarda bulundu.

Öcalan'ın kellesini alacağı PKK'lılar
Öcalan'ın kellesini alacağı PKK'lılar
GİRİŞ 20.10.2011 15:23 GÜNCELLEME 20.10.2011 15:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taraf Gazetesi’nin terör ve güvenlik uzmanı yazarı Emre Uslu, PKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırının askeri literatürdeki adıyla 'yarma harekâtı' olduğunu söyledi. PKK’nın şahin kanat yöneticilerinin, Abdullah Öcalan’a rağmen böyle bir savaş başlattığını ifade eden Uslu, örgütün hedeflediklerini gerçekleştirememesi durumunda Öcalan tarafından kellerinin alınacağını ifade etti.

Uslu, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, artan saldırıların amacının, Türklerle Kürtleri karşı karşıya getirmek olduğunu ifade etti. Uslu, “Eğer biz millet olarak metin durursak, buna göre cevaplar verirsek o zaman örgütün bu stratejisini çökertmiş oluruz.” dedi.

ÖRGÜT TÜRK-KÜRT SAVAŞI BAŞLATMAK İSTİYOR

Emre Uslu, örgütün bu saldırılarının bir meydan okuma olduğunu ifade etti. Örgüt içinde Öcalan’a rağmen bir gündem oluşturulduğunun altını çizen Uslu, “Öcalan’ın bunu kabul etmesini istiyorsanız, öyle ya da böyle başarılı olmak zorundasınız. Zira bu meydan okumayla Türk sokağını hareketlendirerek öngördükleri ‘devrimci halk mücadelesi’ni başarabileceklerini umuyorlar." diye konuştu.

Şahinler kanadının, Diyarbakır’da bir ‘Tahrir Meydanı’ kurma hayalinin başarısız olduğunun altını çizen Uslu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu şahin kanat, Diyarbakır’da başarısız olunca savaşı daha da genişletip ‘Tahrir Meydanı’nı, Türk’lerin sokağına doğru genişletmek istiyorlar. Eğer bunda da başarısız olurlarsa, şahinler kanadının kafası gider. Bunu Abdullah Öcalan PKK tarihinde elimine ettiği PKK komutanları ile göstermiştir. PKK’nın lider kadrosu kafalarının gitmemesi için bundan sonra da benzer operasyonlar devam edecek."

"KÜRTLER ARTIK YORULDU VE SAVAŞ İSTEMİYOR"

PKK’nın saldırısı ile bir yarma harekatı yaptığını dile getiren Emre Uslu, “Burada halkın, psikolojik sabrı ölçülmeye çalışılıyor.” ifadelerini kullandı. Uslu şöyle konuştu: "PKK'nın, seçimlerden önce belirlediği bir strateji vardı. Bu ‘demokratik halk savaşı’ dediği bir stratejiydi. Buna göre PKK’nın umduğu şuydu: Diyarbakır’da bir ‘Tahrir Meydanı’ gibi bir meydan kurup, gece gündüz orada kampta durarak halkın hak talep etmesini umuyordu. Fakat bunu iki nedenle elde edemedi. PKK sitelerinde, PKK gazetelerinde televizyonları da açıkça söylenen şeylerdi bunlar. 5 Haziran tarihli Duran Kalkan’ın ‘Neden savaş başlatmalıyız?’ sorusuna vermiş olduğu cevaptı. Şimdi bunu yapamadılar. Çünkü, Kürtler artık yoruldu ve savaş istemiyor.”

KCK OPERASYONLARI SOKAĞA DÖKME STRTAJİSİNİ ÇÖKERTTİ

Polisin, KCK operasyonları ile Kürtleri sokağa çıkaran yapıya çomak soktuğunu hatırlatan Uslu, şöyle devam etti: “KCK mekanizması bu çomakla yavaşladı. KCK mekanizması yavaşlayınca, insanlara sokak sokak mahalle baskısı kurarak sokağa dökme stratejisi çöktü. Bu arada bir taraftan da Kürt aydınlarından gelen barış talepleri PKK’nın yanlış strateji üzerine başlattığı savaşın başarısız olduğunu gösterdi. PKK’nın içersini biliyoruz.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    pkk nın içerisini biliyorsun. bildiğin daha çok şey olduğunu düşünüyorum.sen devletin polisisin.devlet seni amerika ya gönderdi milletin parasıyla.görevin bitti dönmedin.utanmadan seyahat edemez raporu aldın amerika da kaldın.amerika dasın ama maşallah ülke gündemi siyaset terör kulisi kapalı kapılar arkasından konuşulanlardan bilmediğin yok.üstelik taaaaaaa amerika dan.kimsin sen hakikaten emre uslu?kim? çok merak ediyorum seni.amerikan istihbarat örgütlerine uşaklık yapan bir gazetecimi? devletini satan bir polis amirimi? kimsin? 1997 den beri her 3 ayda bir amerika dan ülkene seyahat edemez raporu göndererek 13 yıldır devlet memurluğu kisvesini nasıl sürdürebildin? amerikan uşağı olduğun açıkta devletten desteğin kimden kimlerden? senin gibi bir hainin arkasında hangi yüzle duruyorlar? gerçi onlarda yüz olsa 3 yıl vekillik yapıp emekli olmazlar milletin gözünün içine baka baka.
    Cevapla
  • kartal tibet 12 yıl önce Şikayet Et
    yazık. apodan bekleniyor bazı şeyler. bugünlere apodan beklentiler sebep olmadı mı?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan bu kck üyelerini sülaleri ile birlikde sınırdışı edin??. Tek çare bu!! Ülkede onlara yardım edecek kimse kalmaz kalanlar ise siner.. pkk pislikleri ancak böyle temizlenir!!!!!!!!.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!