Şeker Fabrikası iddianamesi kabul edildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Kayseri Şeker Fabrikalarında yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Şeker Fabrikası iddianamesi kabul edildi
Şeker Fabrikası iddianamesi kabul edildi
GİRİŞ 02.02.2012 15:19 GÜNCELLEME 02.02.2012 15:19

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından hazırlanan, 14'ü tutuklu 156 şüphelinin yer aldığı iddianame, 344 sayfadan oluştu.

Kayseri Şeker Fabrikasının eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu iddia edilen iddianamede, eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, dönemin Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, Kayseri Barosuna kayıtlı bazı avukatlar şüpheli olarak yer aldı.

Orhan Özdemir'in, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve görevi kötüye kullanma'' suçlamasıyla 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, şüphelilere, tehdit, iftira, mala zarar verme ve zimmet gibi bir dizi suçlama da yöneltildi.

İddianame, Özel Yetkili Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen'in onayıyla birlikte Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Kayseri Şeker Fabrikasına operasyon düzenlenmiş, bu kapsamda aralarında Kayseri Şeker Fabrikasının üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor