Vali Çiftçi: Söylentiler doğru değil

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, akşam saatlerinde yaşanan olaya ilişkin, ''Söylentinin doğru olmadığını öğrenen vatandaşlarımız dağılmış ve bu olay bitmiştir'' dedi.

Vali Çiftçi: Söylentiler doğru değil
Vali Çiftçi: Söylentiler doğru değil
GİRİŞ 14.03.2012 02:58 GÜNCELLEME 14.03.2012 02:58

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Emet ilçesinde okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup vatandaş arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, ''Söylentinin doğru olmadığını öğrenen vatandaşlarımız dağılmış ve bu olay bitmiştir'' dedi.

Çiftçi, Emet Thermal Resort Otel'de düzenlediği basın toplantısında, okul inşaatında taşeron firma işçileriyle pazar alışverişine çıkan gençlerin birbirlerine omuzlarının çarpması sonucu başlayan olayın farklı boyutlara getirilmeye çalışıldığını bildirdi.

İşçilerin kaldığı konteynerde terör örgütünü simgeleyen bez afiş açıldığı söylentisi üzerine 500'e yakın gencin şantiyeye gitmesiyle olayların büyüdüğünü belirten Çiftçi, bu söylentinin doğru olmadığının güvenlik güçlerince tespit edildiğini anlattı.

Çiftçi, ilçe idarecilerinin durumu gençlere anlatmasıyla olayın sona erdiğini dile getirerek, ''Hem Güneydoğumuz, hem Karadenizimiz, bütün bölgelerimizin kardeş olduğuna inanıyoruz ve bunun bilinci içindeyiz. Bu kardeşliğe Emetliler de inanmaktadır. Söylentinin doğru olmadığını öğrenen vatandaşlarımız dağılmış ve bu olay bitmiştir'' diye konuştu.

Bir gazetecinin yaralanan olup olmadığını sorması üzerine Çiftçi, 4 kişinin atılan taşlar yüzünden hafif yaralandığını kaydetti.

Çiftçi, 16 işçinin kaldıkları binadan çıkarılıp güvenli bir yere götürüldüğü bilgisini vererek, gereken adli işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu