Kocaoğlu, Körfez'deki koku için gemi sözü verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde, İzmir Körfezi'nde Meles Çayı'nın denize döküldüğü yerlerde ''kokudan'' kaynaklanan şikayetlerle ilgili açıklamada bulundu.

Kocaoğlu, Körfez'deki koku için gemi sözü verdi
Kocaoğlu, Körfez'deki koku için gemi sözü verdi
GİRİŞ 10.05.2012 22:12 GÜNCELLEME 10.05.2012 22:12

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun Mayıs ayı toplantısı, tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda kent gündemindeki konularla ilgili bilgilendirmede bulunan Kocaoğlu, son günlerde vatandaşlardan Körfez'de koku oluştuğu yönünde şikayetlerin geldiğini belirtti.

Kocaoğlu, ''Körfezdeki koku, Meles çayı temizlik çalışmaları kaynaklı, kalıcı değil. Yağmurlar dindikten sonra Meles'in ağzını kapatıyor ve suyu dışarı pompalıyoruz. Bazı vatandaşların dereyi çöp kovası gibi kullanmasından kaynaklanan atıklar, kötü koku yaratıyor. Derenin temizlenmesi sırasında mecburen bir koku oluşuyor. Dereye tekrar su verdiğimizde bu kötü koku gidecektir'' diye konuştu.

Gemi alımı konusundaki ihalenin bittiğini, aksaklık olmazsa 550 gün sonra ilk geminin Körfez'de olacağını dile getiren Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin yüzülebilir hale gelmesi için ise dip tarama gemisi ve römorkörlerin yapımının devam ettiğini ifade etti.

Bayraklı'daki 60 hektarlık alanın kent dönüşümünün yapılması için altyapıyı çalışmaları yürüttüklerini anlatan Kocaoğlu, Cumartesi günü Bayraklı Belediyesi ile protokol imzalayacaklarını da söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!