Askeri okuldan ayrılanlara yeni haklar

Askeri okullara 1997 ve sonrasında giren ve kendi isteğiyle ayrılan veya çıkarılanların; ilaç, tedavi, kitap, kırtasiye giderleri ve öğrenci harçlıkları ile bunların faizleri geri alınmayacak.

Askeri okuldan ayrılanlara yeni haklar
Askeri okuldan ayrılanlara yeni haklar
GİRİŞ 03.07.2012 22:41 GÜNCELLEME 03.07.2012 22:41

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ''torba teklifin'' geçici 1. maddesi üzerinde, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve arkadaşlarınca önerge verildi.

Kabul edilen önergeyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı eğitim kurumlarına, 1997 ve sonraki yıllarda giren ve askeri öğrencilikten kendi isteğiyle ayrılan ya da sağlık sebepleri dışında öğrencilikten çıkarılanlara ilişkin borçlanmalarda ilaç, tedavi, kitap, kırtasiye, giderleri ile yiyecek giderinin yarısı, öğrenci harçlıkları ve bunların faizleri hesaplama dışına çıkartılıyor.

Buna göre, askeri okullara 1997 ve sonraki yıllarda giren ve askeri öğrencilikten kendi isteğiyle ayrılan veya sağlık sebepleri dışında askeri öğrencilikten çıkartılanlardan; yüklenme ve kefalet senetlerinde yazılı olsa dahi, ilaç, tedavi, kitap, kırtasiye giderleri, öğrenci harçlıkları ile yiyecek giderinin yarısı ve bunlara tekabül eden faizler geri alınmayacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte ödemeleri devam edenler ile bu konuda açılan davaları sonuçlanmamış veya kesin hükme bağlanmış olanlarda bu haktan yararlandırılacak.

Ödemesi devam edenlerden, bu hüküm çerçevesinde yapılacak hesaplamaya göre fazla ödeme yapmış olanlar ile daha önce ödemesini tamamlamış olanlara geri ödeme yapılmayacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı