Samsun selin yaralarını sarmaya çalışıyor

Samsun'daki selin ardından hayatın normale dönmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi ekipleri, temizleme çalışması yapıyor.

Samsun selin yaralarını sarmaya çalışıyor
Samsun selin yaralarını sarmaya çalışıyor
GİRİŞ 06.07.2012 19:18 GÜNCELLEME 06.07.2012 19:22

Canik ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan selin ardından 5 kişinin hayatını kaybettiği Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nda bodrum katlarındaki evler ve Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde sokaklara selin getirdiği odun parçaları ve çamurlar temizleniyor. 4 gündür elektirik ve su verilmeyen TOKİ konutlarında vatandaşlar içme suyunu Büyükşehir Belediyesi'nin tankerlerle getirdiği sularla karşılıyor.

AA muhabirine çalışmalar hakkında bilgi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 4 gündür temizleme çalışmalarının 24 saat araklıksız devam ettiğini söyledi.

Hayatın normale dönmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Genç, ''Acımız çok büyük. 11 vatandaşımızı selde kaybettik. Ancak evleri sular altında kalan vatandaşlarımızın hayatının normale dönmesi için temizleme çalışmasını sürdürüyoruz. Ev ihtiyacı olan ne kadar vatandaşımız varsa bunları Yatılı Bölge Okulları'nın pansiyonlarını yerleştirerek tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu anlamda halen evi olmayan vatandaşımız varsa bize hemen müracaat etmelidir'' dedi.

TOKİ konutlarının bulunduğu yerde ve Gaziosmanpaşa Mahallesine seyyar kriz merkezleri oluşturduklarını kaydeden Genç, buralarda vatandaşa yemek dağıttıklarını ifade etti.

Türk Kızılayı 2 tır malzeme dağıttı

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, sel afetinden etkilenen 9 aile Duruşehir mevkiinde bulunan boş durumdaki TOKİ Kazım Karabekir konutlarındaki dairelere geçici olarak yerleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının Kızılay tarafından karşılandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Türk Kızılayı öncü bir ekiple 2 yardım malzemesi tırı, 2 ikram aracı ve 5 hizmet aracı ile afetin ilk günün öğle vaktine doğru 375 battaniye, 117 mutfak seti, 70 çadır, 174 yatak, 125 uyku tulumu, 200 kumanya, bin 380 adet 0.5 litrelik su bölgeye sevk etmiş ve dağıtıma başlamıştır. Türk Kızılayı selin felaketinin ilk gününden itibaren faaliyetlerine devam etmiş olup; afetzedelere bin 848 adet 5 litrelik su, bin 70 adet 1.5 litrelik su, 91 adet 5 litrelik su, bin 200 adet kek, 550 adet soda, 500 adet pide, 500 adet ayran, 2 bin kişilik çorba, bin 500 adet ekmek, 96 adet çizme, Duruşehir mevkii TOKİ Kazım Karabekir Konutlarına yerleştirilen 9 aileye tüm ihtiyaçlarının karşılanmıştır. Yine Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı tarafından 105 aileye muhtelif giyim malzemeleri yardımı yapıldı.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti