Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin size minnet borcu var

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, astsubayların Türkiye'nin bağımsızlığında büyük emeği olduğunu belirterek, ''Onun karşılığında bu ülkenin de size minnet borcu var. Onu yerine getirmeliyiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin size minnet borcu var
Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin size minnet borcu var
GİRİŞ 19.10.2012 22:34 GÜNCELLEME 19.10.2012 22:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından Ankara HiltonSA'da düzenlenen Dünya Astsubaylar Günü resepsiyonuna katıldı.

Resepsiyonda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, ''Bana sorsanız, en çileli mesleklerden birisi hangisidir diye, astsubaylardır derim. Emek verirler, çalışırlar, mesai yaparlar. Dağda, taşda, karda, kışta, fırtınada her koşulda görev yaparlar. Ordunun temel direğidir. Astsubaylık, ulusal bağımsızlığımızın gözde bir kurumudur'' ifadelerini kullandı.

Övülecek çok yanı olan astsubayların, sorunlarının da çok olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Bize artık söz vermeyin, bize haklarımızı verin' diyen astsubayları saygıyla selamlıyorum'' diyerek, astsubayların görevde yükselme sorununa dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, ''Kamu görevlisi olup da çalıştığı yıllar itibarıyla 1'in 4'üne gelmeyen hiç kimse yok. Bir istisnası var, o da astsubaylar. Hangi gerekçeyle  1'in 4'üne gelemiyorlar. Çok sorunlarınız var biliyorum. Bunlarla ilgili olarak parlamentoda elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

''Sizler ülkemizin bağımsızlığında büyük mücadeleler verdiniz, alın teri döktünüz, şehit arkadaşlarınız var. Karda kışta, her zaman çok emek harcadınız. Onun karşılığında bu ülkenin de size minnet borcu var. Onu yerine getirmek zorundayız.''

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, TEMAD Başkanı Anmet Keser ve astsubaylarla bir araya gelerek, onları tebrik etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    chp yönetime gelirse astsubayları ihya edecenmisin kemal .?. kemal boş yere vaadlerde bulunma .! sen kendi kendine kuruntu yapıyorsun, benim üç subay var ailemde senin dediğin tarzda bir şikayetlerini duymadım .! seninkisi sadece kışkırtmak !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi