Cuma namazı saati sabitlendi

Adana'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin cuma namazına gidebilmesi için namaz saatinde düzenleme yapıldı.

Cuma namazı saati sabitlendi
Cuma namazı saati sabitlendi
GİRİŞ 31.10.2012 13:17 GÜNCELLEME 01.11.2012 14:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Adana Müftü Vekili Sezai Erdal yaptığı açıklamada, her yıl oluğu gibi yaz saati uygulamasının sona ermesi nedeniyle cuma namazı saatinde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Buna göre, saat 11.30 sıralarında okunan öğle ezanının bu haftadan itibaren cuma günlerine mahsus olmak üzere 12.00'de okunacağını duyuran Müftü Erdal, çalışanların cuma namazına daha rahat yetişmelerini sağlayan uygulamanın saatler ileri alınıncaya kadar devam edeceğini ifade etti.

SAKARYA'DA CUMA NAMAZI DÜZENLEMESİ

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin Cuma Namazlarını kılabilmesi için 21 Aralık 2012 tarihine kadar il genelinde Cuma Namazlarının saat 12.00'de kılınacağını kaydetti. Yeni düzenleme 2 Kasım'dan itibaren başlıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin de Cuma namazlarını kılabilmesi için namaz saatinde düzenleme yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, Sakarya'da saat 11.49 dolayında okunan öğle ezanı, bu haftadan itibaren Cuma günlerine mahsus olmak üzere saat: 12.00'da okunacak ve Sakarya genelinde Cuma Namazları saat:12.00'da kılınacak.

Çalışanların cuma namazına daha rahat yetişmelerini sağlayan bu uygulamanın, Sakarya genelinde 21 Aralık Cuma gününe kadar devam edeceğini kaydeden İl Müftüsü İlyas Serenli 21 Aralık 2012 tarihten itibaren Cuma Namazlarının normal öğle namazı vaktinde kılınmaya başlanacağını belirtti.

YORUMLAR 25
  • hasan ince 11 yıl önce Şikayet Et
    diyanet işlerini tebrik ediyorum. hatta artık ramazan ayı, kadir gecesi diğer önemli gün ve geceleri de sabitlesek te yazın oruç tutmasak
    Cevapla
  • Ben kendim 11 yıl önce Şikayet Et
    ali aydın. imam hutbedeyken de camiye girsen, 2 rekat namazı oyalanmadan kılmak lazım. sonra hutbeyi dinlemeye devam edersin. bunun benzeri, imam sabah namazına durduğunda, yetişebilirsen sünneti kılıp sonra imama kaldığı yerden yetişmektir. bununla farz sünnete değişilmez. ikisi de ifa edilmiş olur. ayrıca cumanın sünnetini isteyen kılmaz isteyen de evde kılar. sahabe zamanında da böyle yapıldı. sen madem müslümanları bu kadar hakir ve cahil görüyorsun, seni yapmadığın nafile ibadetler sebebiyle tekfir edercesine hor görenlere kızmazsın artık. yazık sana ve dinine kibir katanlara...
    Cevapla
  • keremcan karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    atilla koç saçmalamışsın.. yaz saati uygulaması ileri saat uygulamasıdır.aslında şuan ki uygulama normal olanıdır.saatler normale çekilmeseydi ezan 1'e doğru okunacak işte o zaman memurların namazdan erken gelmesi gerekecekti.
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    birde övunurler yuzde 99 u musluman dıye. nerede kaldı muslumanlık bende buna gıcık oluyorum 12 de namaz olurmu ben devlet memurumuyumda 12 de namaz kılacam.. asılda cuma bıle farz degıl bu ulkede... bırde cuma gunu nmazda cumaya saygısı olmayanlar var hutbedeb önce kıl 4 rekat sunnetını hutbe dınlemek de farz ama namaz kılcnca daha cok sevap alacagını bıldıgı içinmıdırdır farza sunnetı degısenler var ımam orda hutbe okuyor bızım mulsuman namza devam edıyor 2 rekat farzdan sonda kım kım tutar onu vınn.. ona daha önceden musade etmeyen patronların vebalı cok burda
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    yaz saati-kış saati. bu uygulamanın amacı zaten buydu kamu çalışanları cuma namazına gidemesin diye yapılmış bir planlamaydı yıllardır da bize enerjiden tasarruf ediyoruz diye palavra atıp tutuyorlar söyleyenlerde inanmıyo bunada neysee, hava karardımı lamba yanar kardeşim ne tasarrufu, 1 saat eve geç giden çalışan kadın 1 saat geç geldim diye fırını yakıp yemek yakmayacakmı ne tasarrufu. amaç belliydi memurlar cumaya gidemesindi, akp de bunu değiştiremedi nasıl bir güç bu saat değişikliğini zorluyorsa artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz