Kuzu'nun Menderes'le ilgili 'katlettik' anısı

27 Mayıs darbesi için 'tam bir cinayettir' diyen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Adnan Menderes'e Meclis'in iade-i itibar görevini yapması gerektiğini savundu.

Kuzu'nun Menderes'le ilgili 'katlettik' anısı
Kuzu'nun Menderes'le ilgili 'katlettik' anısı
GİRİŞ 18.12.2012 11:47 GÜNCELLEME 18.12.2012 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Star gazetesinden Nevin Bilgin'in haberine göre bugüne kadar çok fazla bilinmeyen bir olayı dile getiren Burhan Kuzu,  Yassıada Mahkemeleri'nde ABD'den getirtilerek  DP ve Menderes aleyhine  tanıklık yapan  ve daha sonra 1961 Anayasası'nı hazırlayan komisyonda yer alan Prof. Dr. Hüseyin Nail Kübalı'nın idam cezaları ile ilgili sözlerini aktardı.

Adnan Menderes aleyhine 8 saat ifade veren  Prof. Kübalı'nın  kürsüde hocası olduğunu anlatan Burhan Kuzu, yargılamaların yapıldığı tarihten on yıl sonra hocasına ' Hocam ben bu dosyayı inceledim. Yassıada dosyasında  öyle aman aman bir şey yoktu' dediğimde  hoca etrafına bakınıp bana ' Çocuk biz onları  katlettik' dediğini anlattı.

Prof Kübalı'nın daha sonra Son Havadis'te yazdığı yazılarda yaptığı yanlışları itiraf ettiğini anlatan Kuzu, bu yüzden Kübalı'nın sol kesim tarafından aforoz edildiğini ve cenazesine o kesimden hiç kimsenin katılmadığına dikkat çekti.

Kuzu, Menderes için idam kararı veren Mahkemin Başkanı'nın  'Sizi buraya tıkan güç  böyle davranmamızı istiyor' sözünün herşeyi anlattığını, bu nedenle Adnan Menderes için mutlaka iade-i itibar kararının alınması gerektiğini savundu.

Haberin detayı için lütfen tıklayınız

YORUMLAR 2
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    varsa menderesin bütün günahlarını chp çekecek !. bilhassa inönü bu günahların altından nasıl kalkacak bilmiyorum .
    Cevapla
  • semih eroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    derhal şehitlik verilmeli. bütün demokrasi kahramanlarına demokrasi uğruna canını,malını,işini kaybeden tüm milletperver şehit ve gazilere şeref madalyası verilsin darbeyi ihbar eden fakat milletini satmadığı için ordudan atılan,tutuklanan samet kuşçu yuda unutmayın hepsini rahmetle anıyor darbecileri ve destekçilerini lanetliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!