Şanlıurfa'da sığınmacılar tarlada yatıyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde tamamlanmadığı gerekçesi ile konteynır kente alınmayan Suriyeliler tarlada yatıyor. Sığınmacılar çevre köylerden gelen bir parça yemek için birbirini eziyor.

GİRİŞ 24.01.2013 14:39 GÜNCELLEME 24.01.2013 14:46

Muhammet Taşçılar'ın haberi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde geçtiğimiz ay AFAD tarafından Suriyeli sığınmacılar için 10 bin kişilik konteynır kentin yapına başlandı. Ancak inşaat çalışmalarının devam ettiği konteynır kente Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile Nizip'ten 2 bin sığınmacı gönderildi. Nizip'te yaşanan yoğunluğu azaltmak için Harran ilçesinde kurulan konteynır kente alınan 2 bin sığınmacı tamamlanan konteynırlara alındı.

BOMBALARDAN KAÇTILAR AÇLIKLA BAŞBAŞALAR

Konteynır kentte çalışmalar devam ederken 2 bin sığınmacının Harran'a yerleştiğini duyan Suriyeli sığınmacılar Harran'a akın etti. Harran ilçesine gelen yüzlerce Suriyeli sığınmacı konteynır kente girmek istedi. Ancak inşaat çalışmaları tamamlanmadığı için sığınmacılar konteynır kente alınmadı. Sığınmacılar ise konteynır kent girişinde tarlada beklemeye başladı.

ATEŞ YAKARAK ISINIYORLAR

Üç gündür konteynır kent girişinde bekleyen sığınmacılar açlık ve barınma sorunu ile karşı karşıya. Gece olunca soğuktan korunmak için ateş yakan Suriyeliler yemek ihtiyaçlarını da çevre köylerin getirdiği bir parça ekmek ve bir tas çorba ile karşılıyor. Yemek araçlarının geldiği zaman koşarak araçların yanına giden sığınmacılar bir parça ekmek alabilmek için birbirini eziyor.

KONTEYNIR KENTTE OKUL HASTANE SOSYAL TESİS VAR

Harran kaymakamlığından alınan bilgiye göre 10 bin kişilik konteynır kentin 3-5 şubat tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Son teknoloji ile yapılan ve oldukça lüks yapılması planlanan Konteynır kentte 3 market, 2 camii 2 adet 24 derslik 1 adet 16 derslik okul, 2 sosyal tesis 1 hastane bulunuyor. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Platformu tarafından konteynır kentte kalacak sığınmacılara alış veriş kartı verilerek aylık 80 lira para yüklenecek. Ayrıca konteynır kentte çalışmaların tamamlanmadığı için sağlık ve güvenlik açısından sığınmacıların alınmadığı öğrenildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor