Türkiye’nin ilk ‘hacker’ından 5 uyarı

18 yaşındayken Osmanlı Bankası ve Superonline’ı ‘hack’lemesiyle adı duyulan Tamer Şahin (26) güvenli internet bankacılığı için kullanıcılara 5 temel uyarıda bulunuyor.

Türkiye’nin ilk ‘hacker’ından 5 uyarı
Türkiye’nin ilk ‘hacker’ından 5 uyarı
GİRİŞ 19.02.2007 10:11 GÜNCELLEME 19.02.2007 10:11

ŞEBNEM SAVAŞ'ın haberi


Uluslararası bir çetenin İzmir’de gerçekleştirdiği internet dolandırıcılığının ardından başlayan internet bankacılığının güvenliği tartışması sürereken Türkiye’nin ‘hacker’ı Tamer Şahin önemli uyarılarda bulundu. 18 yaşındayken Osmanlı Bankası ve Superonline’ı ‘hack’lemesiyle adı duyulan Tamer Şahin (26) kendisinin de internet bankacılığını kullandığını belirterek ‘Türkiye’de internet bankacılığının güvenli olduğu fikri yalan. Çünkü kullanılabilirlikle, güvenilirlik arasında ince bir çizgi var. Bizimkiler kullanılabilirliğin üzerine eğilip, güvenilirliği es geçiyorlar’ diye konuştu. Şahin internet bankacılığını kullananlara da şu uyarılarda bulundu:


Güncel bir antivirüs programı kullanın.Gelen e-postalarınızdaki emin olmadığınız ekleri açmayın. Internet bankacılığı şifrenizi ve kullanıcı adınızı gerek dijital ortamda gerekse kağıt üzerine asla yazmayın. Sık sık işletim sisteminizin güncelleyin. Ve unutmayın hiç bir banka müşterilerine bilgilerinizi güncelleyin diye e-posta göndermez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı