Şener: 22 Temmuz'da aday değilim

Bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 22 Temmuz'da aday olmayacağını açıkladı. Şener parti kimliğinin devamı konusunda ise...

Şener: 22 Temmuz'da aday değilim
Şener: 22 Temmuz'da aday değilim
GİRİŞ 01.06.2007 16:30 GÜNCELLEME 01.06.2007 16:30
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Aday olmayacağı konuşulan ve adaylık başvurusu yapıp yapmadığı bilmeceye dönüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, tartışmalara son noktayı koydu.

Basın toplantısının yapılacağı salona tek başına gelen Şener, sözlerine 1991 yılından bu yana TBMM'de milletvekili olarak görev yaptığını, grup başkan vekilliği, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, 1996-1997 yıllarında Maliye Bakanlığı'nı yaptığını, 2002 Kasım seçimlerinden bu yana da Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak başladı. Türk siyasi hayatında böyle uzun bir dönem siyasette var olan, Meclis'te var olan isim sayısının fazla olmadığına işaret eden Şener, 4 dönemdir milletvekili olduğunu söyledi.

İlk kez 1991 yılında Sivas'tan milletvekili olarak seçildiğini, daha sonra 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde milletvekili olarak Meclis'e geldiğini ifade eden Şener, 'İktidar ve muhalefet milletvekili olarak hep bu ülkenin taleplerini ve sorunlarını gündeme getirdim. Halkımızın beklentisine uygun bir siyaset tarzı benimsedim. Bu siyaset tarzını da bugüne kadar sürdürdüm. Herşeyden önce 4 dönem beni milletvekili olarak seçen TBMM'ye gönderen Sivaslılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca bu görevi yaptığım her zeminde büyük destek veren, sevgi gösterisinde bulunan tüm yurttaşlarımıza da sonsuz sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum' diye konuştu. Önümüzde yeni bir seçim olduğunu, tüm siyasi partilerin ve adayların bu seçime yönelik hazırlık yaptığını kaydeden Şener, aday olmak veya olmamanın demokratik bir hak olduğunu, bunun bireylerin tercihleri doğrultusunda verdiği bir karar olduğunu vurguladı.

Şener, kendisinin de 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday olmama kararı verdiğini açıkladı. Şener, 'Bu karar beni seçip Meclis'e gönderen Sivaslılara karşı sevgimin ve saygımın eksilmeden devam edeceğini ifade etmektedir' dedi.



YORUMLAR 108
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    HADİ YA!. CHP liler çok komiksiniz herzamanki gibi..Komik ve inandırıcılıktan çok uzak. Adaylığa GÜL değil de ŞENER konsaymış detsek verirlermiş!Yok ya!Biz de inandık! Bir an Unuttunuz herhalde muhalefet için muhalefet şartlanmışlığınızı!.. Siz AKP den kim aday konulsa konsun asla destek vermezsiniz vermeyeceksiniz de!.Bunu millet adı gibi bilmekte boşuna şirin görünmeye çalışmayın halka.Hiç olmazsa erkek gibi açık söyleyin de daha da küçülmeyin!..
    Cevapla
  • mehmet payas 16 yıl önce Şikayet Et
    onurlu davranış. ben şeneride yakından takip ediyorum onurlu bir davranış ama herşeyi icine atıyor cıkdeki biz nediye iktidar olduk baş örtüyümü çüzdük yökümü kaldrdın meslekliselerine ne yaptınız de veya ne yaptım neyaptılar hiç birşey simdi akp yi sisteme daha zarif göstermek kapitalis sol layik faizci zihniyeti akpye almaya devam edin sirin gözükmeye calışın ondan sonra mazlumları oynamayada devam edin siz akpliler 367 miletvekili ile neyaptınız 400 yüzde alsa takiyeyedevam rasgele
    Cevapla
  • mustafa çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    MESUT KOL 20 günde bir partimi değiştiriyorsun kardeş.. 20 gün önce AKP Li olan mesut beyimiz akp li değilim demiş.bakın 14 mayısta ne demiş bu arkadaşımız. mesut kol tarafından 14 Mayıs 2007 19:41 tarihinde Ak parti mitingleri Arkadaşlar Ak parti nin 26 mayısta erzurumdan sonra sivasa geleceğini oradanda amasyaya geçeceğini duydum.Hadi amasya küçük yer ama sivas ta erzurumu aratmayacak bir kalabalığın olmasını istiyorum lütfen
    Cevapla
  • tahir coban 16 yıl önce Şikayet Et
    . sayin basbakanim ne olursa olsun abdullatif bey devam etmeli elinizden gelen bütün cabayi göstermenizi bekliyoruz
    Cevapla
  • tahir coban 16 yıl önce Şikayet Et
    . sayin abdullatif sener bey mutlaka devam etmelisiniz size her zaman cok ihtiyacimiz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı