ABD: Türk askeri Irak sınırı içinde

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak sınırı içinde operasyonlar yaptığını açıkladı. İki gün önce hareketlilik için rutin yorumu yapan bakanlık, gelişmelerin farklılaştığı görüşünde..

ABD: Türk askeri Irak sınırı içinde
ABD: Türk askeri Irak sınırı içinde
GİRİŞ 02.06.2007 11:11 GÜNCELLEME 02.06.2007 11:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tom Casey, Türkiye’nin Irak sınırı içinde ve çevresinde terörle mücadele operasyonları yaptığını ve bu operasyonları sürdürdüğünü söyledi.

ABD Dışişleri’nin günlük olağan basın toplantısı sırasında Sözcü Yardımcısı Tom Casey’ye “İki gün önce Türk askerinin olağanüstü hareketliliği iddiasıyla ilgili sorulan bir soruya, Türklerin bu hareketliliğin rutin olduğunu söylediğini aktarmıştınız. Son 48 saatte bu görüşünüzü değiştiren bir gelişme oldu mu” sorusu soruldu.

Casey, Türk askerinin zaman zaman sınır içinde ve bazen de sınır çevresinde terörle mücadele operasyonları düzenlediğini ifade etti. Geçen hafta yaşananların da bunun bir parçası olduğunu belirten Casey, gelişmelerin bundan farklı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 10
  • erhan6002 16 yıl önce Şikayet Et
    ne oyunu. herşeye şunun oyunu bunun oyunu demeyi bırakın artık.... gerçekleri görün hain teröristler hergün kuzey ıraktan sınırlarımıza geçiyor ve hain mayın tuzaklarıyla askerlerimizi şehit ediyor daha ne kadar izleyeceğiz bunu..... teröristlerin ve ya başkalarının oyunu olsa ne yazar ayrıca... amerikada ikiz kulelerin saldırısıyla el kaidenin oyununa geldi ozaman ama bütün ortadoğuyu yönetiyor.
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . T.C. oraya girerse büyük zarar edecek bunu ABD istiyor zaten, oyuna gelmeyin.
    Cevapla
  • musa küçük 16 yıl önce Şikayet Et
    . sıfır alınan terör son dönemde tekrar fırladı amerikan uçakları sınırımızı ihlal ederken saklı tutup sınırda böyle şeyler olabiliyor diyen bir dışişleri bakanımız var pasif kalınıyor aklı koltukta kaldı beyefendinin cumhurbaşkanı olacak birde ırak vahşetinde ölen türkleri bile gizli tutan bizim vatandaşlarımıza karşı bir sorun yok deyip rahatça oturabilen bir dış işleri bakanlığımız var bu durumda terörüde çözmek biraz zor geliyor ama aksineki kimsenin kuklası olmayan bir genelkurmay başkanımız var ona güve
    Cevapla
  • rohat avcı 16 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bunları. türkiye once kendi sınrlarındaki kürtleri kazanmalıdır.ayrıca ıraktaki kürt oluşumuna da saygılı olmalıdır.başka çaresi yok çünkü.
    Cevapla
  • şehmus bedir 16 yıl önce Şikayet Et
    sınır denen bi şey varmıydı ya. afganistan denen bir ülke vardı ırak denen bir ülke vardı filistin denen bir ülke vardı lübnan denen bir ülke vardı endonezya denen bir ülke vardı bunların sınırları vardı dimi ŞEYTAN AMERİKA vardı dimi.şimdi ne var kan gözyaşı.şunu unutuma abd ÜZERİMİZE KILIÇ ÇEKİLMEDİKÇE,ÜLKEMİZE GİRİLMEDİKÇE,MİLLETİMİZ CEFA ÇEKMEDİKÇE BİZDEN KİMSEYE ZARAR GELMEZ....aklından türkiyeyi işgal etmek geçiyorsa sana bi şey hatırlatim biz ne ırakız ne lübnanız biz çağ açıp çağ kapayan türklerizzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması